Hírlevél feliratkozás

Adventi asztaldísz kétoldalas alufóliával

Készítsünk mutatós asztaldíszt színes kétoldalas alufóliából egyszerű fémdomborítással, ragasztással.

Az ötlet és a leírással innen letölthető, kinyomtatható.

Hozzávalók:

Tervezzük meg a fa lapra a színek és formák elhelyezését, és vágjuk méretre a tükörkartont és a színes kétoldalas alufóliákat.

Helyezzük az alufólia darabot színével lefelé fordítva a domborító alátétre vagy dekorgumi darabra és szabadkézzel, finoman nyomva rajzoljunk rá hópelyheket, pöttyöket, csíkokat, fenyőfákat, vagy bármit, amit szeretnénk.
Ha nem bízunk a rajztehetségünkben, akkor előrajzolhatjuk a mintát egy papírra vagy használhatunk kifestőkből, színezőkből illetve mintafüzetekből is mintákat. Ezen kívül a stencilek között is válogathatunk a témához kapcsolódó mintát vagy feliratot.

Az alufólia illetve a fém domborításánál fontos, hogy puha alapra helyezzük a lemezt és finoman nyomva domborítsuk az alap felé. Érdemes előszőr nagyobb fejű szerszámot használni, majd a kisebb fejű szerszámmal mélyíteni.
Éles, határozott minták esetében, az alufóliát (fémet) fordítsuk meg, és a színéről a kisebb fejű domborító szerszámmal finoman rajzoljuk körbe, ami így kontrasztosabbá teszi.  

A domborítás után ragasszuk fel a tükörkartont és a színes domborított alufólia darabokat.

Már csak a megfelelő színű adventi gyertyákat kell elhelyeznünk a tükörkartonon és az egészet rátenni az asztalra, polcra, ablakpárkányra, vagy ahová szántuk.

Jó szórakozást kívánunk az elkészítéséhez!

További ötletek>>>