Hírlevél feliratkozás

Adventi koszorú variációk

Adventi koszorú variációk ötletadónak

Az adventi koszorúkészítés örömteli esemény.Azt, hogy idén milyen koszorút készítsünk magunknak vagy ajándékba, sokszor nehéz eldönteni. De ha kapunk pár jó ötletet, akkor azokat már kedvünkre variálhatjuk, módosíthatjuk, esetleg újabb ötletek születhetnek belőlük.Békés karácsonyt kívánunk adventi koszorú ötleteinkkel!Az ötlet innen letölthető, kinyomtatható.

Az igazán egyszerű, letisztult moha alapú adventi koszorú díszét a gyertyák "foglalata" adja.

Vékony drótra fűzzünk fel  színben harmonizáló kásagyöngyöket, flittereket, majd csokrokba szedve rögzítsük egy másik drótszállal a gyertya köré.

Egy kis kosárkába is ültethetjük a gyertyát, köré tehetünk borostyánlevelet, filcgyöngyöket.

Vastagabb alumínium drótból pásztorbothoz hasonló formát hajlíthatunk, amit vékonyabb szatén szalaggal a gyertya köré szőhetünk.

Színes viaszos műanyag gyöngyből fűzött gyűrűbe is tehetjük a gyertyát, nagyobb organza masnival kiegészítve.

A mintát készítette: Baranyai Ildikó

(Mammut)

A fehérre festett styropor képkeretből vagy karikából modern adventi koszorút készíthetünk.

A mintát készítette: Kiss Éva (Üllői)

Ezüst drótból, viaszos műanyag gyönggyel kis fácskát készíthetünk, alá kedves madarat ültethetünk. Az üvegmécsestartó peremét fakerítéssel, textilvirággal díszíthetjük.

A szabadon maradt sarokba sisalgyapjúból színes fészket készíthetünk, amibe a viaszos műanyaggyöngy tojások mellé szintén egy madarat ültethetünk.

Ez a meghitt, hagyományos és természetes színű koszorú, szalmakoszorú alapra készült. Méhviasz téglalapból egyszerű gyertyát tekerhetünk, amit gyertyatüskével rögzíthetünk az alapba. Száraztermésekkel, háztartási keksszel díszíthetjük a koszorút. A szalmát helyenként yuta szalagba burkolhatjuk. A gyertyák alá barna szaténszalag masnikat köthetünk.

A mintát készítette: Varga Anikó (Savoya)

Ha nagyon kicsi az asztalunk, akkor az adventi gyertyák elhelyezésére tökéletes lehet az ablakpárkány vagy a polc. A natúr színű virágcserepeket karácsonyi motívumú fehér kontúrmatricával díszíthetjük.A virágcserépbe helyezett zöld ágacskák szép keretet adnak a fehér gyertyáknak. A karácsony hagyományos színeit hozhatjuk a lakásba a piros masnival és a pirosra festett fa számokkal.

A mintát készítette: Hrubos Margó (Üllői)

A mohakoszorú és a különböző száraztermések kombinációja rózsaszín gyertyákkal párosítva egyszerre hagyományos és fiatalos is. A gyertyákhoz illő rózsaszín mintás organzaszalag és a finom gyapjú pamacs könnyeddé teszi a koszorút.

A mintát készítette: Szakszon Andrea (Bartók)

Egy egyszerű fatálcából is lehet adventi "koszorút" varázsolni.Egy kis festék, hozzá illő kockás szalag és sok préselt papírgolyó kell a színes gyertyákon kívül. A gyertyákat üveg mécsestartóba állítottuk a biztonság kedvéért.

A mintát készítette: Hrubos Margó (Üllői)

És végül, de nem utolsó sorban, itt egy szalvéta technikával díszített nagyobb gyertyás adventi koszorú.A vesszőkoszorú alapot pirosra festhetjük a tökéletes színhatás kedvéért. A gyertyákra karácsonyi szalvétát ragaszthatunk. Persze lehetnek különböző mintájúak is. Wink Mintavágó ollóval vágott filc masnival és fa gombokkal egészíthetjük ki.

A mintát készítette: Hrubos Margó (Üllői)