Hírlevél feliratkozás

Anyák napi szívecskék Fimo süthető gyurmából

Lepjük meg Édesanyánkat Anyák napja alkalmából egyedi, kézzel készített aprósággal! A kedves kis gyurmaszívek pár mozdulattal elkészíthetők, s akár önmagukban, akár a virághoz kísérőként megállják a helyüket.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft vagy Fimo Effect 57 grammos gyurmák, választott színekben
-Fimo gyurmanyújtó rúd
-Fimo felületmintázó - Barokk
-porfesték kapszulák
-vékony szalag

Opcionális: szív alakú formaszaggató, betűs pecsételő, szintetikus hegyes ecsetElső lépésben fél blokk, választott színű gyurmát gyárjunk, puhítsunk át tenyerünkben, majd sodorjunk belőle golyót, amit először tenyerünkkel, majd akril nyújtórúddal lapítsunk le kb. 5 mm vastagságúra. 

Akár nyomdával, pecsételővel, akár hurkapálca hegyével nyomjunk feliratot a gyurmakör tetejébe, mint "Mum", "Love", stb. Következő lépésben festessük rá a felületmintázót a gyurmára, s ujjbegyünkkel óvatosan nyomkodjuk rá, kikerülve az előző lépésben elkészített feliratot. Ezután óvatosan válasszuk le a felületmintázót a gyurmáról, amin rajta maradt a gyönyörű, barokkos minta.

Következő lépésben nyissunk fel egy, a választott gyurma színével harmonizáló porkapszulát, s az anyagot akár puha, szintetikus ecsettel, akár ujjbegyünkkel óvatosan dolgozzuk bele a gyurmába, különösen a mintákba, amiket az anyagba nyomtunk. Ezután fogjunk egy nedves rongyot, óvatosan töröljük át vele a gyurma felületét, hogy a metálpor csak a mintákban maradjon benne.

Fogpiszkálóval fúrjuk át a gyurmaszív tetejét, s jól tágítsuk ki a furatot, mert égetés közben valamennyire össze fog zsugorodni. Ezután helyezzük 110 fokra előmelegített sütőbe alkotásunkat és 30 perc alatt égessük ki. Miután kihűlt, tetszés szerint lelakkozhatjuk, ezután pedig fűzzünk vékony szalagot a furatba, ahol majd felfüggeszthető lesz az alkotás. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN >>