Hírlevél feliratkozás

Fiók fogantyú Fimo gyurmából

Dobjuk fel akár használatban lévő, akár régi, pincében porosodó bútordarabjainkat! Kis csiszolás, festés és remek kiegészítője lehet otthonunknak, fogantyúit pedig valóban egyedivé tehetjük Fimo gyurma felhasználásával.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, fehér (8020-0)
-Fimo Soft 57 g gyurma, óceánkék (8020-37)
-Fimo Soft 57 g gyurma, levendula (8020-62)
-Fimo Soft 57 g gyurma, málna (8020-22)
-Fimo Soft 57 g gyurma, napsárga (8020-16)
-Fimo Effect 57 g gyurma, pasztell vízkék (8020-305)
-Fimo Effect 57 g gyurma, pasztell rózsaszín (8020-205)
-Fimo akril nyújtórúd (8700-05)
-Fimo gyurmanyújtó gép (8713)
-Fimo modellező eszköz (8711)
-Fimo fényes lakk (8703 01 BK)

Valamint: dekorálni kívánt bútor fogantyúja, sima munkafelület, sütőpapír, kb. 7 cm átmérőjű üvegpohár, konyhai kés

Egy blokk Fimo gyurma 2-3 fogantyú befedésére elegendő, ez függ természetesnek azoknak a méretétől is.

Első lépésben válasszuk ki az egyik színt és először akril nyújtórúddal, majd 1-es fokozatra állított nyújtógéppel lapítsuk ki.

Csíkos, spirálos vagy díszes minták készítéséhez válasszunk ki egy másik színű gyurmát és sima munkafelületen, kezünk segítségével készítsünk belőle vékony, hosszú hurkákat. Ezután helyezzük a kinyújtott csíkokat a gyurmalapra tetszőleges mintában, s az egészet görgessük át az akril nyújtórúddal amíg teljesen sima nem lesz.
Itt az ideje, hogy befedjük a fogantyúkat! Helyezzük az elkészített, mintás Fimo lapot sütőpapírra, 7 cm-es átmérőjű poharat rá és konyhai késsel vágjuk körbe azt. Távolítsuk el a poharat a felületről és szedjük le a felesleges gyurmát. Ezután helyezzük a kivágott, kör alakú gyurmalapot a fogantyúra és simítsuk rá a felületére. A fogantyú alján ujjunk segítségével nyomjuk össze a gyurmát és simítsuk rá az alapra, a felesleget pedig vágjuk le. Ha gomba alakú a fogantyúnk, akkor a lelógó rész összecsipkedésével hullámos mintát is kialakíthatunk.

Pöttyös minta készítéséhez formázzunk kicsi golyókat a gyurmából és ujjunk segítségével lapítsuk bele a bevont fogantyúba.

Konyhai kés segítségével vágjunk ki kicsi szirmokat egy kinyújtott gyurmalapból és helyezzük el őket kör alakba a fogó tetejére, virágot formázva így. A kis virág közepét készítsük el napsárga gyurmából: készítsünk pici golyót és nyomjuk rá a felületre. 

Az elkészített fogókat helyezzük sütőpapírra és tegyük be a sütőbe 30 percre, 110 fokon. Miután kihűlt kenjük le fényes lakkal és várjuk meg amíg megszárad.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.