Hírlevél feliratkozás

Nyári képkeret Fimo kiégethető gyurmából

Itt a nyár és a nyaralások időszaka! Örökítse meg legszebb élményeit és helyezze el egyedi, kiégethető gyurmából készült képkeretben, vagy készítsen hasonló stílusú tükör keretet, amely különleges darabja lesz otthona dekorációjának is.

Amire szükség lesz hozzá:
-Fimo Professional kiégethető gyurma, 85 g- ultramarin (8004-33)
-Fimo Professional  kiégethető gyurma, 85 - zöld (8004-5)
-Fimo Professional kiégethető gyurma, 85 g - fehér (8004-0)
-Fimo Professional kiégethető gyurma, 85 g - citrom (8004-1)
-Fimo akril nyújtórúd (8700-05)
-Fimo gyurmavágó penge (8700-04)
-Fimo fényes lakk, 10 ml (8703-01)

Ezen kívül: sima munkafelület, tetszőleges nagyságú keret nélküli képkeret, vagy tükör 

Első lépésben  készítsünk 5 mm vastagságú gyurmalapokat a sárga és zöld Fimo gyurmából, valamint két darab, kb. 3 mm vastagságú lapot a kék gyurmából. A sárga lap tetejére helyezzünk egy kék lapot, majd vágókéssel vágjuk le egyenesre a szélüket. Ezután helyezzük a zöld, majd a másik kék lapot a tetejére. Ismét vágjuk egyenesre a széleket.

Következő lépésben vágjuk ketté a blokkunkat, majd helyezzük a részeket egymás tetejére. Ezt ismételjük meg még egyszer, így a csíkos minta négyszer fog ismétlődni. 

Vékony vágópenge segítségével vágjuk fel kb. 5 mm vastagságú szeletekre a blokkot. 

Helyezzük el úgy egymás mellé a szeleteket, hogy a minta egybefüggően folytatódjon, ezután pedig akril nyújtórúd segítségével görgessük át az egészet, hogy eltűntessük az egyenetlenségeket, s egybefüggő mintát kapjunk.

A zöld színű Fimo gyurmából formázzunk kb. 1 cm átmérőjű hurkát, amelyet megfelelő hosszúságúra vágva helyezzünk a csíkos mintánkra. Görgessük fel a hurka köré a borítást, s ügyeljünk rá, hogy a szélek pontosan illeszkedjenek, ne fedjék egymást, mert akkor ferde lesz a minta.

Ujjainkkal belülről kifelé haladva görgessük a Fimo rudat, hogy megnöveljük hosszát, átmérőjét pedig csökkentsük. Ezáltal szépen össze is áll a minta. 

Más színkombinációkkal készítsük el ugyanezt a mintát többször.

Vágjunk le kb. 3 mm vastagságú szeleteket a rudakból és helyezzük fel őket a tükör vagy az üveglap szélére. Ügyeljünk rá, hogy úgy illesszük össze a szeleteket, hogy ne maradjon rés közöttük. A végén óvatosan nyomkodjuk rá ujjbegyeinkkel.

Akril nyújtórúddal görgessük át a felületét, hogy egyenletessé váljon. A lelógó, felesleges részeket vágókéssel szedjük le. Ezután helyezzük 30 percre, 110 fokos sütőbe, majd miután kihűlt, kenjük le Fimo fényes lakkal az gyurmafelületet.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.