Hírlevél feliratkozás

Húsvéti nyuszik levegőn száradó gyurmából

Könnyedén elkészíthetjük Húsvétra ezt a nyuszi családot FIMO levegőre száradó gyurmából,

a következőkre lesz hozzá szükségünk:
-FIMO Air Basic levegőre száradó gyurma, 500 g, fehér (8100-0)- 3 darab
-FIMO akril nyújtórúd (8700-05)
-FIMO modellező szett (8711)
-FIMO formaszaggatók (8724-03)
-FIMO csiszolókészlet (8700-08)
-FIMO fényes lakk, 10 ml (8703-01BK)
-styropor tojás, 20 cm, kétrészes (ID9052)
-styropor tojás, 12 cm (ID9053)
-styropor tojés, 10 cm (ID9050)
-Hobbyművész akrilfesték, 40 ml, tetszőleges színekben (HB03404-*)
-hurkapálca

Valamint: sima munkafelület, ecset, sütőpapír, A4-es papír, olló

Első lépésben illesszük össze a 20 cm-es styropor tojás két oldalát és készítsünk elő egy tál vizet. Nyomtassuk ki a nyulak fülének sablonját, vágjuk ki őket, majd helyezzük rá őket egy-egy lelapított Fimo gyurmalapra, majd vágjuk körbe őket konyhai késsel. Akril rúddal nyújtsunk ki egy teljes Fimo Air Basic gyurmát kb. 0,5 cm vastagságúra, majd simítsuk rá az összeillesztett styropor tojásra és nyomkodjuk össze ahol a gyurma szélei találkoznak. Ezután illesszünk további gyurmadarabokat azokra a részekre, amiket még nem borít Fimo; ügyeljünk rá, hogy az utólag ráhelyezett darabokat simítsuk hozzá a többihez, s ne fedje le azok szélét! Következő lépésben vizes kézzel dolgozzuk el a széleket és az egyenetlenségeket.

A tappancsoknak és a faroknak gyúrjunk golyókat a levegőre száradó gyurmából, majd formázzunk belőlük oválist. Ezután emeljük meg a nyúl testét, helyezzük az aljára az elkészített ovális formákat, majd nyomjuk rá a testet, ujjainkkal pedig dolgozzuk össze a széleket. Megfelelő hosszúságú hurkapálca darabot vezessünk át mind a két fülön hosszában, az aljától a tetejéig, majd állítsuk bele őket a testbe úgy, hogy belefúródjon a styropor anyagba is. Az illeszkedéseket ujjaink segítségével simítsuk össze.

Állítsuk bele a nyuszinkat egy lapos tányérba, hogy a minták megrajzolásához, illetve a lefestéshez tudjuk forgatni kellő szögben. Ezután nedvesítsük be az ujjainkat és körkörös mozdulatokkal haladjunk végig a nyuszin, hogy a gyurma felülete könnyebben kezelhetővé váljon. Hegyes modellező eszközzel rajzoljuk fel a nyuszi nadrágjának a szélét, a fülek belsejét, valamint a csíkokat a nadrágra. A pöttyös hatás elérése érdekében keskeny kémcsővel nyomjunk köröket a nyuszi nadrágjára; ha szívecskéket szeretnénk rá, használjuk a formaszaggatókat.

Hagyjuk teljesen megszáradni a nyulakat szobahőmérsékleten- ha száradás közben repedések keletkeznének rajtuk, töltsük ki azokat újabb gyurmadarabokkal. Miután teljesen kiszáradtak, finom szemcsés csiszolóval haladjunk végig a felületükön. Következő lépésben fessük le őket tetszőleges színű akrilfestékkel, majd ProMarker alkoholos filctollal rajzoljuk meg a nyuszik arcát. Utolsó lépésben, miután megszáradt az akrilfesték, Fimo fényes lakkal kenjük át a nyuszikat.

Jó munkát kívánunk!

A nyuszik fülének sablonja letölthető innen.

A PDF alapú leírás letölthető innen.