Hírlevél feliratkozás

Inspirációk Valentin-napra

Február 14., Valentin-nap, más néven Bálint-nap, a szerelmesek világnapjaként vált híressé. Mivel egyre inkább közelít ez a nap, ajánlunk néhány ötletet azoknak, akik szívesen meglepnék párjukat egyedi, kézzel készített ajándékkal.

 

Alapanyagok

A styropor szívekhez:
-9 cm-es styropor szív (ID9092)
-Hobbyművész akrilfesték- rubinvörös (HB03404-029)
-Hobbyművész akrilfesték- fehér (HB03404-001)
-tetszőleges mintájú szilikon pecsételő
-Swarovski Elements ragasztható, lapos hátú kristály- Light Siam
-hurkapálca
-textil és akrilkő ragasztó 

A szív alakú dobozokhoz:
-szív alakú papírmasé dobozkészlet, 3 darabos (PA009)
-Hobbyművész akrilfesték- rubinvörös (HB03404-029) 
-Hobbyművész akrilfesték- fehér (HB03404-001)
-tetszőleges, szív mintás scrapbook papír vagy mintás fotokarton
-tetszőleges szilikon pecsételő
-Hobbyművész PVA ragasztó (HB02206)
-tetszőleges színű mozaik lapocskák
-Swarovski Elements ragasztható lapos hátú kristály- Light Siam

A műanyag szívekhez:
-6 vagy 10 cm-es műanyag szív (0413-06; 0413-10)
-fotokarton, 300g, A4- ming-piros (300.291-27)
-fehér papírvirág fejek  (11006792)
-selyem szalag, sötét piros, 5 mm széles (SZAL02)
-Hobbyművész PVA ragasztó (HB02206)

 

A styropor szíveket tetszés szerint fessük le piros és fehér színű akrilfestékünkkel és várjuk meg amíg azok megszáradnak. Ha felemás színűre kenjük a szíveket, ügyeljünk, hogy az elválasztó vonal egyenes legyen, illetve az egyik festék ne folyjon rá a másikra, ne fedje le azt. Következő lépésben tegyünk kevés piros színű festéket egy papírlapra, nyomjuk bele a választott mintájú szilikon pecsételőt és tetszés szerint díszítsük vele a szívet. Ha a minták is megszáradtak, vegyük elő a piros színű ragasztható kristályokat, tegyünk kevés ragasztót a hátuljára és illesszük rá a szívre tetszőleges helyre, elrendezésben. Végül kisollóval készítsünk furatot a szív aljába, kenjünk kevés ragasztót a hurkapálca végére és illesszük rá a szívet.
A szív alakú papírmasé dobozokat kenjük le piros és fehér színű akrilfestékkel, tetszés szerint, majd a szívekhez hasonlóak, dekoráljuk őket a választott mintájú szilikon pecsételőkkel. A doboz tetejét fektessük rá a választott mintájú scrapbook papírra / fotokartonra, ceruzával rajzoljuk körbe, majd a szélétől mérjünk befelé fél-fél cm-rel pontokat, kössük össze őket és vágjuk ki a szívet a belső vonal mentén. Ha a dobozon lévő festék megszáradt, ecset segítségével kenjük le annak tetejét vékonyan PVA ragasztóval. Ügyeljünk rá, hgy a ragasztót ne kenjük ki teljesen a tető széléig, hiszen a szélső fél cm-t nem fogja fedni a papír. Ezután illesszük rá a kivágott szívet, óvatosan nyomjuk rá és várjuk meg amíg megszárad. 

Nyissuk szét a választott méretű műanyag szívet és fektessük rá a piros színű fotokartonra, majd rajzoljuk körbe és a szívet vágjuk ki. Tegyünk ugyanígy a fényképpel, amit a szívbe szeretnénk belehelyezni- fordítsuk fejjel lefelé, rajzoljuk meg rá a szívet és vágjuk ki. PVA ragasztóval vékonyan kenjük át a kivágott piros papírszívet, illesszük rá a fényképet és óvatosan nyomjuk őket össze. Ezután helyezzük bele a kinyitott műanyag szívbe és zárjuk össze a két oldalt. 

A fénykép helyett fehér papírvirágokat is ragaszthatunk a piros szív alapra, ezeket szintén PVA ragasztóval tudjuk felrögzíteni.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.