Hírlevél feliratkozás

Inspiráló karácsonyi dekorációk az Üllői úti üzletünkben

Karácsony közeledtével már minden üzletünk díszbe öltözött és rengeteg ötletet rejtenek, amit érdemes megnézni.

Aki nem tud személyesen ellátogatni üzleteinkbe, annak itt nyújtunk egy kis ízelítőt az Üllői úti enteriőrből.

A dekorációk elkészítéséhez pár szavas leírással nyújtunk segítséget, de "csak" inspirációként is lehet alkalmazni, tovább gondolni, esetleg más ötlettel kombinálni.

Kellemes ötletelést és kézműveskedést kívánunk!

Az inspriáló ötletgyűjtemény innen letölthető és kinyomtatható.

A natúr színben hagyott íves mécsestartóba adventi gyertyákat állíthatunk, oldalát pedig filctollal kiszínezett fagombokkal ragasztópisztollyal ragaszthatjuk végig.


Ág, vessző vagy moha koszorúalapot szélesebb szalaggal négy helyen kössük át és ezek segítségével akasszuk az asztal fölé.

Szúrjuk bele a négy gyertyatüskét és azokra nagyobb méretű gyertyákat. Díszítésként keskenyebb szalaggal és csipkével kössük át a gyertyák alját.

A koszorúról különböző figurákat lógathatunk. Mi a patchwork anyagból varrt, töltőanyaggal kitömött puszedliket tartottuk az enteriőrbe illőnek.Styropor karikából is készíthetünk koszorút, ajtókoszorút. Szintén patchwork anyaggal dolgoztunk. Szélesebb csíkot vágunk, azt hosszában behajtottuk (azért, hogy ne látszódjon az anyag vágott széle) és körbetekertük vele a koszorúalapot. Sizzix vágósablonnal mikulásvirágokat vágtunk barkácsfilcből vagy bionemezből és csipkéből készített masnival díszítettük.

Kisebb anyagdarabokkal és mini gombokkal hangulatában ide illő kis díszeket készíthetünk a polcra. A styropor karikából több féle patchwork anyaggal is díszíthetünk ajtókoszorút. Az anyagdarabok találkozását csipkével takarhatjuk. De egy egyszerű kockás szalag, egy fafigura vagy -dísz (szív) és egy fém csengettyű vagy harang is elég egy egyszerű ajtódíszhez.

Az ünnepi asztalra patchwork anyagból szalvétagyűrűt varrtunk, amihez merevítő közbélést használtunk és gombbevonóval készített bevonható gombbal díszítettük.

Szintén patchwork anyagból varrtunk tányéralátéteket, amihez keskenyebb-szélesebb, rövidebb-hosszabb anyagcsíkokat használtunk.  Az anyagdarabok méretét a fenyőfa motívum tervezésekor határoztuk meg, amit mindenki saját szája-íze kedvére alakíthat. A csíkokból összeállított fenyőfa alá közbélést tettünk, az alá pedig a hátanyagot és összetűztük. Végül a széleket egy kerettel zártuk le.

Az asztalterítőre is a tányéralátéthez hasonló keretet varrtunk az összhang kedvéért.


Az ünnepi asztalra egy kis fenyő-, tuja-, magyal- vagy rozmaringággal és filc mikulásvirággal díszcsokrot tettünk. A tányérok mellé almába szúrt gyertyákat helyeztünk a hangulat kedvéért és az ünnepi bort is feldíszítettük egy kis anyagdarabbal (ami nem mellesleg a cseppeket sem hagyja ráfolyni az abroszra).

A polcos szekrény tetejét, a székek háttámláját is feldíszítettük fehérre festett óriás fenyőtobozokkal, szalagokkal, zöld ágakkal, de még az ablakpárkányba is tettünk patchwork anyaggal bevont styropor gömböt.

A sok ötletes dekoráció és kiegészítő ilyen hangulatos enteriőrt alkot, amit bárki megtekinthet, aki ellátogat Üllői úti üzletünkbe.

Sok szeretettel várunk mindenkit!

További ötletek>>>