Hírlevél feliratkozás

Krokodilbőr nyaklánc Fimo gyurmából

Szuper kiegészítő lehet nyári ruháinkhoz ez a színes, krokodilbőr mintás nyaklánc, amely FIMO gyurmából készült.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, fekete - 1 darab (8020-9)
-Fimo Soft 57 g gyurma, citromsárga - 1 darab (8020-10)
-Fimo Soft 57 g gyurma, mandarin - 1 darab (8020-42)
-Fimo Soft 57 g gyurma, málna - 1 darab (8020-22)
-Fimo Soft 57 g gyurma, borsmenta - 1 darab (8020-39)
-Fimo Soft 57 g gyurma, almazöld - 1 darab (8020-50)
-Fimo akril nyújtórúd (8700-05)
-Fimo gyurmanyújtó gép (8713)
-Fimo felületmintázó - krokodil / bőr (8744-03)
-Fimo csiszolókészlet (8700-08)
-Fimo fényes lakk (8703 01BK)

-szimpla szerelőkarika, 7 mm - 1 csomag (111000-*)
-kúpos fogó
-bőrszál vagy szalag

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés, fogpiszkáló, sütőpapír

Első lépésben minden egyes Fimo Soft gyurmablokkot nyújtsunk ki először akril nyújtórúddal, majd 1-es fokozatra állított nyújtógéppel. Ezután állítsuk 4-es fokozatra a gépet és minden gyurmalapot tekerjünk át rajta még egyszer, még vékonyabbra nyújtva őket ezzel.
Mindegyik Fimo lapot helyezzük sütőpapírra, majd nedvesítsük be a krokodilbőr mintás felületmintázót, s helyezzük rá az egyik gyurmalapra. Akril nyújtórúddal görgessük át a felületét, enyhe nyomást gyakorolva rá, majd óvatosan távolítsuk el - ezzel felvisszük a mintát a gyurmára. Ismételjük meg ezt a lépést a többi lappal is.
Nyomtassuk ki a mellékelt sablont és ollóval vágjuk ki a mintákat, a fekete színű gyurmalapot pedig fektessük sütőpapírra. Helyezzük a kivágott sablonokat egyesével a gyurmára és ujjunkkal óvatosan nyomjuk rá, hogy ne mozduljon el. Ezután konyhai késsel óvatosan haladjunk körbe a széleknél, kivágva a mintákat, végül távolítsuk el a felesleges gyurmát.
Ezután a kivágott, fekete színű gyurmalapokat a színes, felületén mintázott darabokkal fogjuk díszíteni. Az egyik sablont helyezzük rá az egyik tetszőleges színű lapra és a 3. lépésben leírtak szerint vágjuk körbe, valamint mindegyik széléről vágjunk le 2-2 mm-t, hogy kisebb legyen mint a fekete színű forma. Ezután helyezzük rá az azonos formájú, ám nagyobb méretű, fekete alapra és óvatosan nyomkodjuk rá.
Kétszínű minta készítéséhez tetszőleges helyen vágjuk ketté a krokodilmintás gyurmaformát, széleiről vágjunk le 2-2 mm-t, majd ezt ismételjük meg egy másik színnel, s a darabokat illesszük rá a fekete alapra. Készítsük el a többi darabját is a nyakláncnak és sarkaira készítsünk egy-egy furatot fogpiszkáló segítségével.
Helyezzünk minden darabot sütőpapírra és égessük ki sütőben őket 110 fokon, 30 perc alatt. Ezután vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd kenjük le a felületüket fekete színű akrilfestékkel. Miután a festék megszáradt, vegyük elő a csiszolókészletből a közepes durvaságú csiszolót és dörzsöljük le a gyurma felszínéről a festéket, így az csak a mintákban fog benne maradni, még látványosabban kiadva azokat.
Kenjük le az elkészült darabokat Fimo fényes lakkal és várjuk meg amíg azok megszáradnak. Utolsó lépésben 7 mm-es, szimpla szerelőkarikával erősítsük össze a részeket a sarkaikba készített furatokon keresztül. A nyaklánc két végére, minden furatban 2-2 szerelőkarikát kapcsoljunk egymásba, ezekbe fűzzünk bőrszálat, szalagot.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.

A nyaklánc sablonja letölthető innen.