Hírlevél feliratkozás

Kusudama virág színes fénymásoló papírból

A kínálatunkban található közel 30 féle színű fénymásoló papírnak szinte lehetetlen ellenállni. Természetesen apró mintás Tassotti papírból is készíthetjük. 

Mivel több rétegben is tökéletesen meg lehet hajtani, elkezdtünk belőle origamizni.

A rengeteg hajtogatás közül most a kusudama virág készítését mutatjuk be.
A virágot nem csak az A4-es papírból vágott 21x21 cm-es négyzetből készíthetjük el, hanem akár 5x5 cm-esből is.

Az ötlet képekkel és leírással innen letölthető, kinyomtatható.

A részletes leírás alapján elkészített porzós virágszirmokból (5 db) a képen látható virágfejet állíthatjuk össze. A tölcsérek hajtásvonal melletti külső részét ragasztózzuk be és  fogjuk össze őket. A ragasztós részeken csipesszel fogjuk őket össze, míg a ragasztó meg nem köt.

Az így elkészített virágokból félgömböt készíthetünk, amihez 6 db virágra lesz szükség.
Rendkívül mutatós asztaldísz lehet ünnepi alkalmakra: pasztell színekben esküvőkre, intenzívebb színekben pedig nyári partikra.

Helyezzünk egymás mellé két virágot úgy, hogy a 2-2 összeérő szirompár pontosan egymásra illeszkedjen. Az érintkező felületeket ragasztózzuk be és csipesszel fogjuk össze őket.
A harmadik virágot is hasonlóképpen illesszük és ragasszuk összesen 4 helyen. A negyedik és ötödik virágot az előző lépés szerint ismét 4-4 helyen ragasszuk a többihez. A hatodik virágot már 6 helyen kell a többihez rögzíteni úgy, hogy egy félgömb alakuljon ki.

Ha virággömböt szeretnénk készíteni, akkor összesen 12 db öt szirmú virágra lesz szükségünk.
Előbb készítsük el a félgömböt, ragasszuk rá az akasztót, majd építsük tovább virágról-virágra, ahogy a félgömb készítése közben is tettük.

A kusudama virággömbök készítésekor a kiválasztott papírok színével és méretével is játszhatunk. A pasztell színű nagyobb négyzetekből esküvői teremdekorációt, a kisebbekből akár soha el nem hervadó menyasszonyi csokrot.
Karácsonykor is jusson eszünkbe a kusudama virággömb, hisz a piros virágok zöld szalagokkal és fehér gyöngyökkel kiegészítve gyönyörű dekorációt eredményeznek.

Kusudama virág hajtás lépésről-lépésre:

 

Hozzávalók:

A 21 cm-es négyzetből kb. 16 cm-es virágfej, illetve kb. 27 cm-es virággömb lesz.
A 10 cm-es négyzetből pedig kb. 8 cm lesz a virágfej és kb. 15 cm a virággömb.

Vágjunk 5 egyforma méretű négyzetet a virágfejhez, vagy 60 darabot a virággömbhöz és mindegyik négyzettel végezzük el ezeket a hajtásokat és ragasztásokat.

Hajtsuk félbe átlósan a négyzetet.

A jobb és bal sarkát hajtsuk a felső csúcshoz.
Az így keletkezett jobb és bal oldali sarkokat a szaggatott vonalak mentén hajtsuk középre. Ezután hajtsuk őket vissza. A jobb oldali felső papírréteget nyissuk ki a nyíl irányába és simítsuk ki. Ezzel a mozdulattal oldalt egy kis papírsárkány formát kapunk.
Az előző lépést ismételjük meg a bal oldalon is. A jobb oldali papírsárkány felső csúcsát a szaggatott vonal mentén hajtsuk vissza. A jobb szélső hajtásrészt a nyíl jelölése szerint hajtsuk fel.
Az előző két lépést végezzük el a bal oldalon is. Ragasztózzuk be a jobb oldali háromszöget és a nyíllal jelölt irányban ragasszuk össze a bal oldalival.

Ezzel el is készült az egyik porzós virágszirom.

Ugyan így hajtsuk meg a többit is.