Hírlevél feliratkozás

Mi így készülünk Adventre

Üzleteink Karácsony közeledtével ünnepi ruhát öltenek és sok ötlettel várják a még tanácstalan alkotni vágyókat illetve a konkrét elképzeléssel hozzánk betérőket. Az alapanyagok mellett, pár hasznos tanáccsal is tudunk szolgálni.

Íme pár ötlet és dekoráció inspirációként, amiket élethű valójukban meg is lehet nézni üzleteinkben.

Az adventi inspiráció innen letölthető és kinyomtatható.

umival díszített szalmakoszorú ajtódísz
Szinte hihetetlen, hogy milyen dekoratív virágokat, leveleket lehet készíteni dekorgumiból. Csak az harmonizáló színeket kell összeválogatni (ami egyáltalán nem nehéz, mert olyan sok színárnyalatban kapható) és vágni, hajtogatni, ragasztani.
Műanyag gömbökkel és kontúrmatricával díszítettt szalmakoszorú ajtódísz
Akrilfestékkel megfestett műanyag gömbök is díszíthetik az egyszerű szalmakoszorút. A kontúrmatricát használhatjuk kitakarásra, felületi díszítésre, finoman kidomborodó díszként. Ha a gömböket szivacsecsettel kívülről festjük, akkor kicsit rücskösebb felületet kapunk, de ha belülről tesszük ugyan ezt, akkor fényes és visszatükröződő lesz.
rendhagyó fehér karácsony
Rendhagyó karácsonyi dekoráció a papírmasé vagy styropor tökökbe szúrt hosszú gyertya. A fehér "50 árnyalata" jelenik meg a papírból kivágott mikulásvirág leveleken. Tortapapírból mutatós fenyőfákat is készíthetünk melléjük fehérre festett cserepekbe.
adventi koszorú patchwork díszekkel adventi koszorú patchwork díszekkel

A karácsonyi patchwork anyagok között nézelődve olyanra is ráakadhatunk, amiből koszorúról lelógatható mézeskalácsszerű kitömött díszeket varrhatunk. A vesszőkoszorút fapáccal vagy higított akrilfestékkel lehet így megszínezni. A koszorú rögzítése egy gerendás padlásszobában már adja magát.

adventi ajtókoszorú patchwork anyaggal adventi ajtókoszorú patchwork anyaggal
Styropor karika alapot textilcsíkokkal is betekerhetünk. Ilyenkor hajtsuk félbe a textilcsíkot és haladjunk spirál irányba úgy, hogy a hajtott él látszódjon ki. Filcdíszekkel, fadekorációkkal, kartonázs technikával, szalagokkal egészíthetjük ki. Ha nem ajtókoszorút szeretnénk készíteni, akkor gyertyatüskét feltétlen tegyünk a gyertyák alá.
Színesre festett tobozok (amiket egy szalvéta ihletett), színben harmonizáló jutaszalagokkal, tollakkal és a natúr vonalat erősítő fa szeletekkel. Már csak 4 gyertya kell rá és kész is.

Hosszúkás formájú advetni koszorú is nagyon szépen mutat asztali dekorációként. Természetes alapanyagok felhasználásával fahéj, csillagánizs, narancs vagy citromkarika, toboz, tuja ágak barátságos, meleg hatást kelt. Ezeket ragasztópisztollyal tudjuk a legkönnyebben rögzíteni. Gyertyákat sorba rendezzük középen, egyszerűen.

További ötletek>>>