Hírlevél feliratkozás

Mikulás bagoly mintalyukasztókkal

A mintalyukasztókkal egyszerűen elkészíthető piros, prémes sapkás bagoly, mint Mikulást váró ajtódísz, kilincstábla, vagy később karácsonyfadísz is lehet .

Különböző színű sapkákkal elkészített baglyok a hátoldalukra ragasztott kis dobozkákkal, hasukra vagy sapkájuk bojtjára írt 1-24 számokkal adventi naptárként is működhet.

Az ötlet innen letölhető, kinyomtatható.

Részletes leírással megmutatjuk, miként lehet mintalyukasztókkal mikulássapkás baglyot készíteniük a gyerekeknek, amiket karácsonyfadíszként felakaszthatnak a fenyőfára vagy ajándékba adhatják szüleiknek.
Részletes leírással megmutatjuk, miként lehet mintalyukasztókkal mikulássapkás baglyot készíteniük a gyerekeknek, amiket karácsonyfadíszként felakaszthatnak a fenyőfára vagy ajándékba adhatják szüleiknek.

Hozzávalók:

Elsőként vágjuk ki a különböző alakzatokat a papírokból és a dekorgumiból.
2 barna kör lesz a bagoly teste, 1 fehér körből lesz a hasa, 1 piros körből lesz a sapkája és 1 fehér dekorgumiból lesz a prém a sapkára. A 2-2 világosabb és sötétebb barna papírból kivágott hatszirmú virág adja a két szárnyacskát, míg 2 fehér virágból lesz a sapka bojtja. Már csak a narancssárga papírból kell kivágjuk a 2 hópelyhet lábacskáknak és szabadkézzel egy háromszöget csőrnek.
A fehér körből egy újabb vágással elkészíthetjük a fehér hasat. Érdemes ilyenkor a lyukasztó aljánál figyelni a beállítást, hisz így tudjuk beállítani, mennyire legyen nagy a pocakja a bagolynak.

A piros körből ollóval vágjunk le egy kis részt, majd szimmetrikusan a másik oldaláról is egy ugyanakkorát. Legegyszerűbben úgy tudjuk elérni, hogy ugyan akkora legyen, hogy a levágott részt ráigazítjuk a szemközti oldalra és amellett vágunk az ollóval.

A 2-2 barna színű virágot fogjuk össze és 2 sziromnyi részt vágjunk le belőlük.

A dekorgumit helyezzük vissza a kör lyukasztóba és a fehér pocakhoz hasonlóan vágjuk ki. Ebben az esetben viszont a hold alakú részt fogjuk használni.

A külső ívet vágjuk körbe a mintavágó ollóval, hogy szép cakkos legyen a "prémes" rész.

Az így előkészített darabokat már csak össze kell ragasztanunk a megfelelő sorrendben.

Az egyik barna korong egyik oldalára ragasszuk fel a fehér pocakot, utána a narancssárga csőrt, majd a mozgó szemeket. Ezután ragasztózzuk be mindkét narancssárga hópehely 2-3 ágát és dugjuk a barna korong alá, mintha ezek lennének a karmos lábak. Ügyeljünk a szimmetriára. A képen látszik, hogy fog kinézni elölről és hátulról ugyan az a barna korong.

Ezután kissé elcsúsztatva ragasszunk össze 1-1 kétféle színárnyalatú levágott, most már négyszirmú virágot, hogy kiadja a szárnyacskát, szárnyacskákat. Ügyeljünk itt is a szimmetriára.

Az így elkészült szárnyakat ragasztózzuk be és szimmetrikusan dugjuk a már eddig elkészített bagoly barna korongja alá, ahogy a lábaknál is tettük. Így fog kinézni elölről és hátulról.

Ragasztózzuk be a piros háromszög alsó részét és ezt is dugjuk a barna korong alá sapkának, majd a felső csúcsára ragasszuk fel az egyik fehér virágot. . A bagoly testének hátoldalára ragasszuk rá a másik barna kört, hogy eltakarjuk a szárnyak, lábak és sapka ragasztásait. Ugyaninnen ragasszuk fel a sapka tetejére a zsinórból készített akasztót, amire előbb felfűztük a fagyöngyöt, majd ezt is takarjuk le a másik fehér virággal.

Már csak a prémet kell felragasszuk elölről a bagoly fejére és készen is van a kedves bagoly Mikulás. A különböző méretű pocakok, csőrök vagy sapka prémek, a más elhelyezésű szárnyak, szemek vagy sapkák mind egyéni arcot kölcsönöznek a baglyoknak.
A gyerekek több ilyen baglyot is készíthetnek, talán különböző színű sapkát is tehetnek a fejükre, melyek ezáltal még egyedibbek lesznek.
Részletes leírással megmutatjuk, miként lehet mintalyukasztókkal mikulássapkás baglyot készíteniük a gyerekeknek, amiket karácsonyfadíszként felakaszthatnak a fenyőfára vagy ajándékba adhatják szüleiknek.
Az óvodás vagy kisiskolás gyerekek készítette sok-sok bagoly, még a csoportszobában, osztályteremben vagy aulában elhelyezett karácsonyfát is díszíthetik.

Kisebb fa táblára felragasztva kép lehet belőle.

A baglyok hátára rárajzolhatják jelüket, vagy felírhatják nevüket, így ajándékba is adhatják szüleiknek, nagyszüleiknek.

Jó szórakozást kívánunk!

További ötletek>>>