Hírlevél feliratkozás

Mozaik doboz kezdőknekA nyár tökéletes alkalmat ad arra, hogy a lakásunkat megkímélve a szabadban mozaikozzunk egy izgalmas dobozt, vázát, virágtartót.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Alapanyaglista

Fa vagy papírmasé doboz, Szalvéta a díszítéshez, Szatén szalag, Mozaik, Fényes színtelen lakk, Kétoldalú ragasztószalag 5 mm , Fehér fotókartonOlló, Lapos ecset,  Keverő paletta, Vágóalátét, Sniccer, Toll

A kétoldalú ragasztószalaggal fedjük be először a doboz tetejét!

Húzzuk le a védőfóliát a kétoldalú ragasztófólia tetejéről és tetszés szerint helyezzük fel, nyomjuk rá a mozaikdarabkákat. Ezután fedjük be a ragasztó fóliával a doboz oldalait is!

Húzzuk ismét le a kétoldalú ragasztófólia felső részét a doboz oldalairól! Ragasszuk fel a színes szalvétát az oldalakra! Figyeljünk a ragasztásnál a szalvéta pontos illesztésére. és simítsuk a felületre.  A túllógó részeket ezután levághatjuk egy ollóval. Kenjük kétszer át a szalvétát színtelen fényes lakkal, a két lakkozás között hagyjunk száradási időt!

A doboz tetejének peremére ragasszunk kétoldali ragasztófóliát, húzzuk le a védőfóliát róla és illesszük rá szatén szalagot!
- Ferdén vágjuk le a szalag elejét és végét egy kisebb ollóval!
- Három különböző színű mintát vágjunk ki a szalvétából és ragasszuk a kétoldalas ragasztófólia egyik felére, a másik felét pedig ragasszuk a fotókartonra!
- Vágjuk körbe a mintákat, domborítsuk meg őket a tollal, hogy térhatást érjünk el és tetszés szerint ragasszuk a doboz tetejére!

Készletkisöprő akciónkban most rengeteg izgalmas mozaikot találsz alkotásodhoz!

Jó munkát kívánunk hozzá!