Hírlevél feliratkozás

Nyári ékszerszett Fimo gyurmából

Készítse el saját, divatos nyári ékszer kollekcióját

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Air Light, 125 g, fehér (8133-0)
-Fimo felületmintázó- krokodil/bőr (8744-03)
-Fimo metálpor, arany vagy ezüst (8709 BK vagy 8708 BK)
-Fimo selyemfényű lakk (8705-01BK)
-Fimo akril nyújtórúd (8700-05)
-Fimo modellező szett (8711)
-Fimo gyurmavágó penge (8700-04)
-Fimo gyöngytű (8712-20)
-szimpla szerelőkarika
-fém lánc
-Swarovski Elements lapos hátú, ragasztható kristályok
-horgos fülbevaló alap

Valamint: csipesz, konyhai kés, ecset

Első lépésben vágjunk le egy kis darabot a levegőre száradó, fehér színű Fimo gyurmából és sima, üveg munkafelületen nyújtsunk belőle kb. 3 mm vastagságú lapot, akril nyújtórúd segítségével.

Tipp: helyezzünk sütőpapírt a gyurma alá az üveglapra, erről egyszerűbben fel tudjuk majd szedni a gyurmát.

Helyezzük a krokodilbőr mintás felületmintázót a kinyújtott gyurmalapra és görgessük végig rajta az akril nyújtórúdat, miközben enyhén rányomjuk azt. Ezután válasszuk le a gyurmáról a felületmintázót.
Nyomtassuk ki a levelek sablonját, vágjuk ki őket, majd a választott mintát helyezzük rá a kinyújtott és felületén megmintázott gyurmára. Konyhai késsel vágjuk körbe a mintát, távolítsuk el a papírt, valamint a felesleges gyurmát, végül modellező eszköz vagy ujjbegyeink segítségével gömbölyítsük le a gyurmalevél széleit.
Hegyes modellező eszközzel készítsük el a levél/toll mintáját- húzzunk egyenes vonalat a felső csücsükből az alsóba, majd húzzuk meg oldalirányba a levél erezetét / a toll pihéit. Gyöngytűvel készítsünk lyukat a minta tetejére, amin át fogjuk majd vezetni a szerelőkarikát.
Ezután helyezzük a kivágott mintákat mikrohullámú sütőbe és kb. 2 perc alatt, 600 W-n süssük ki őket. Helyezzünk a gyurma mellé a sütőbe egy pohár vizet is, hogy elkerüljük a túlforrósodást.
Keverjünk arany vagy ezüst színű metálport néhány csepp selyemfényű lakkba, hogy paszta állagú anyagot kapjunk. Ecsettel vigyük fel ezt a masszát a levélre/tollra tetszés szerint, majd hagyjuk megszáradni, végül pedig kenjük át az egészet selyemfényű lakkal, amibe nem kevertünk még metálport.

Fogpiszkáló segítségével kenjünk kevés ragasztót a választott Swarovski kristályok hátuljára, majd helyezzük fel őket tetszőleges pontjaira a leveleknek. Végül helyezzünk szerelőkarikát a levelek / tollak furatába, illetve a fülbevalókhoz szereljünk rá horgos fülbevaló alapot.

A sablon letölthető innen.

A PDF alapú leírás innen tölthető le.

Jó munkát kívánunk!