Hírlevél feliratkozás

Tálca díszítése Kalít decoupage rízspapírral

A mintát készítette: Cserháti Bianka

Az ötlet innen letölthető, kinyomtatható.

Az új Kalít decoupage rizspapírok szebbnél szebb mintái között nézelődve többet is találunk, ami például egy tálca díszítésére alkalmas. A minta kiválasztása után már neki is kezdhetünk a tálca díszítéséhez.
Első lépésként alapozzuk le Hobbyművész alapozó (gesso) festékkel a fa tálcát azokon a részeken, amiket festeni vagy szalvétatechnikázni szeretnénk.
Az alapozás száradása után akrilfestékkel fessük le a tálcát olyan színűre, amilyent szeretnénk. Arra ügyeljünk, hogy ha nem világos színt (a mi esetünkben krém, vanília, bézs) használunk, akkor azokon a helyeken, ahová a Kalít papír fog kerülni, hagyjuk meg a fehér alapozott részt szabadon. Ha szükséges, száradás után fessük át még egyszer.
A színes akrilfesték száradása után Hobbyművész decoupage ragasztóval vékonyan kenjük át a Kalít rizspapír mintájának helyét és finoman simítsuk rá a papírt, majd felülről is kenjük át a ragasztóval. A felülről történő átkenést fényes lakkal, vagy öregítő lakkal is végezhetjük, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
A ragasztó illetve lakk száradása után a rizspapír szélénél egy keretet készíthetünk eltérő (a mi esetünkben sötétebb) színű akrilfestékkel, amit szivacsecsettel tudunk tuffolva felvinni.
A papír mintáját ki is egészíthetjük egy harmonizáló színű kontúr vagy Tulip 3D festékkel rajzolt motívummal. Ehhez határozott kéz és egy kis kézügyesség kell, de ha pöttyöket vagy hullámos vonalakat rajzolunk, akkor könnyebb.

A rajzolt motívumok két képet is "összeköthetnek", de a tálca külső oldalán is visszaköszönhet, akárcsak a tálca peremére festett sötétebb akrilfesték szín.

Kellemes szórakozást kívánunk!