Hírlevél feliratkozás

Üzenőfal készítése mini raklapból

Garantáltan mindig jó kedvünk lesz, ha erről a mini raklapból készített, vidám üzenőfalról olvassuk le mindennapi teendőinket.Amire szükségünk lesz hozzá: 
-fa mini raklap
-Hobbyművész matt akrilfesték- elefántcsont fehér (HB03404-066)
-Hobbyművész decoupage ragasztó (HB00204)
-Hobbyművész fényes lakk (HB00304)
-Hobbyművész patina (HB00604)
-Hobbyművész PVA ragasztó (HB02206)
-tetszőleges mintájú szalvéták és színes tónuspapír
-levegőre száradó kontúrfesték
-fa csipesz két méretben
-natúr kenderzsineg
-rózsaakasztó
-lézervágott fa szív 
-szivacs és ecset
-rajzszög 


 

1.) Első lépésben fessük le a raklapot a választott színű, Hobbyművész akrilfesténkünkkel. Két rétegben kenjük fel a festéket, a rétegek között hagyjunk elegendő száradási időt. Miután a második réteg is megszáradt, szivaccsal óvatosan vigyünk fel patinát a raklap léceinek szélére. Ügyeljünk rá, hogy kevés anyag kerüljön a szivacsra, felvitel előtt törlőkendőn itassuk le róla a felesleget. Ezután várjuk meg amíg megszárad a patina is.

2.) Második lépésben vágjuk ki vagy tépjük ki szalvétánkból a tetszőleges mintát. Ha olyan mintát választunk amely nem fér el egy lécen, akkor csinálhatunk átfuttatott mintát, csak ügyeljünk rá, hogy a szalvétát a léc szélességével megegyező darabokra vágjuk fel, ollóval. Ezután puha ecsettel vigyük fel a decoupage ragasztót a választott részre, illsszük rá a kivágott mintát, majd a tetejét is kenjük át ragasztóval, egy rétegben. Várjuk meg amíg megszárad a ragasztó. 

3.) Ezután PVA ragasztóval kenjük át a nagyobb méretű csipszeink egyik felét, s ragasszuk fel őket a raklapra. Díszítésnek fehér akrilfestékkel, hurkapálca segítségével készítsünk rá pöttyöket. 

4.) Natúr kenderzsinegünkből vágjunk le kb. 80 cm-t, s hajtsuk félbe. Hogy a két szál ne álljon el egymástól, kössünk rá megegyező távolságonként néhány csomót, majd rajzszeg segítségével rögízstük hozzá a raklap két oldalához a végüket.

5.) Vegyük elő lézervágott fa szívünket, s Hobbyművész decoupage ragasztóval vigyük fel rá a kiválasztott szalvéta mintát, akárcsak a raklap léceire. Várjuk meg, amíg a ragasztó megszárad, majd levegőre száradó kontúrfestékkel rajzoljuk körbe a szélét szaggatott vonallal. Várjuk meg amíg a kontúr megszárad, majd PVA ragasztóval, tetszőleges helyre rögzítsük fel a szívet a raklapra. 

6.) Színes tónuspapírunkból vágjunk ki kis zászlókat, amiket hajtsunk a rögzített kenderzsineg köré, s PVA ragasztóval ragasszuk össze a két végét. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen