Hírlevél feliratkozás

Vintage szalvétagyűrű készítése

Repesztő és decoupage technika kombinációjával ízléses, vintage stílusú szalvétagyűrűt / karkötőt készítünk.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-fa szalvétagyűrű készlet / fa karkötő alap - 1 darab
-Hobbyművész akrilfesték - sötét elefántcsont fehér
-Hobbyművész akrilfesték - fehér
-Hobbyművész repesztő médium
-Hobbyművész decoupage ragasztó
-Hobbyművész fényes lakk
-választott mintájú rizspapír
-lapos szintetikus ecset
-kerek szivacsecset

Első lépésben kenjük le a választott fa alapot a sötétebb színű Hobbyművész akrilfestékkel kerek szivacsecset segítségével két rétegben és várjuk meg amíg ez megszárad.
Ha a két réteg festék megszáradt, kenjük át az egész felületet a Hobbyművész repesztőmédiummal puha, szintetikus ecset segítségével, egy irányban, egy rétegben.
Nagy repedések eléréséhez rövid száradási idő után vigyük fel szintén egy rétegben, egy irányba a felső, repesztendő akrilfesték réteget. Apró repedések eléréséhez növeljük a repesztő médium száradási idejét. Várjuk meg amíg a felső akrilfesték réteg teljesen megreped és megszárad.

A választott rizspapírról a következő technikával tudjuk leválasztani a mintát, amit szeretnénk feldecoupageolni a karkötőre / szalvétagyűrűre: vizezzük be az ecsetünket és itassuk át a választott minta körül a rizspapírt. Ettől a rostok meglágyulnak, ezután pedig ujjaink segítségével óvatosan szét tudjuk húzni őket, leválasztva a mintát.

Következő lépésben puha ecsettel, egy rétegben kenjük át Hobbyművész decoupage ragasztóval a minta hátulját, majd illesszük fel a lefestett, megrepesztett alapra, a kívánt helyre. Ezután vigyünk fel még egy réteg decoupage ragasztót a minták tetejére is, a papír széleit óvatosan eldolgozva. Várjuk meg amíg a decoupage ragasztó megszárad.

Kerek szivacsecsetünkkel vegyünk fel keveset a felső rétegnek választott akrilfestékből és óvatos, tuffoló mozdulatokkal haladjunk végig vele a felvitt minta szélein, "összemosva" az alappal.

Utolsó lépésben Hobbyművész fényes lakkal kenjük le a karkötőt / szalvétagyűrűt egy rétegben, majd várjuk meg amíg megszárad.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás innen tölthető le.

Az ötlet a Pinterest.com oldaláról származik.