Hírlevél feliratkozás

Adventi gyertyás asztali dísz

Hangulatos, vintage stílusú asztali dísz, amely adventi "koszorúként" is funckionálhat. A dísz alapja raklap, a gyertyákon kívül tobozok, fahéj rudak és egyéb száraztermések képzik részét a dekorációnak.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-fa mini raklap
-fehér színű adventi gyertyák
-lapos ecset
-Home Déco Matt akril krémfesték, 50 ml, holdfény kék (DM-849)
-Home Déco Matt akril krémfesték, 50 ml, pasztell óceánkék (DM-822)
-száraztermés, rózsa toboz
-száraztermés, csillag lili, fehér
-fahéj rudak
-csiszolópapír
-drót tekercs, 1 mm, ezüst színű
-gyertyafestő toll, ezüst színű
-Swarovski gömb alakú gyöngyök, Crystal, 8 mm
-stopper, ródium színű
-csípőfogó
-kúpos fogó
-FBS ragasztó vagy ragasztópisztoly
-gyertyatalp, tüskés
-ovális fa tábla

Első lépésben a holdfény kék színű akrilfestékkel kenjük le a raklapunkat két rétegben. A rétegek között hagyjunk száradási időt, majd a második réteg után is várjunk, amíg az teljesen megszárad. Ezután kenjük át egy rétegben pasztell óceánkék színű festékkel, s ezzel is várjuk meg a teljes száradást. Következő lépésben vegyük el a csiszolópapírunkat, s óvatos, dörzsölő mozdulatokkal kezdjük el visszakoptatni a festéket. Ezzel szép, antikos hatást érünk el, a felső, világosabb festékréteg alatt előbukkan az alsó, sötétebb réteg. Ízlésünk szerint koptassuk a felületet amíg el nem érjük a kívánt külsőt.
Következő lépésben ezüst színű gyertyafestő tollal rajzoljunk mintát a gyertyáink oldalára, s várjuk meg amíg az megszárad. Erősítsünk rá tüskés gyertyatalpat, majd csípőfogóval vágjunk le 10-15 cm hosszúságú darabot az ezüst színű drótunkból és az egyik felét dugjuk be a gyertya és a talp közé. Húzzunk drótunkra gyöngyöket, amiket stopper segítségével tudunk egy pontra rögzíteni, hogy ne csúszkáljanak el. (Húzzuk fel a stoppert a drótra, s a kívánt helyen fogó segítségével nyomjuk össze.) A drótot ezután tekerjük a gyertyánk köré, fogó segítségével, a képen látható módon készíthetünk rá tekeréseket, csigavonalat.

A gyertyákat a talp segítségével erősítsük rá a raklapunkra - átlós irányban, egy vonalban szúrjuk bele őket a fába. A talp hegyes tüskéje könnyedén belesüllyed a fába. Következő lépésben tetszőleges helyre, FBS ragasztó vagy ragasztópisztoly segítségével erősítsük fel a szárazterméseket, virágokat. Kis táblát is készíthetünk a raklapra, amelyet a fentiekben leírtak alapján tudunk lefesteni, antikolni.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás INNEN tölthető le.

További ötleteink elérhetőek ITT.

Az ötlet Baranyai Ildikó kolléganőnk munkáját dicséri.