Hírlevél feliratkozás

Adventi doboz kartonpapírból

Rendhagyó adventi "koszorú" foto- és glitterkartonból, kontúrmatricákkal. Összecsukva ízléses dobozka, szétnyitva elektromos mécsesekkel adventi naptárként funkcionál.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-fotokarton, 49,5x68 cm - Happy Easter, virágok, pöttyök
-fotokarton, 50x70 cm - Nagy évszak levelei
-fotokarton, 50x70 cm, fehér
-glitterkarton, A4, 200 g - ezüst
-mintalyukasztó, 3,8 cm - cikkcakkos kör
-mintalyukasztó, 5 cm - kör
-mintalyukasztó, 7,6 cm- hópehely
-kontúrmatrica, betűk, ezüst
-kontúrmatrica, egyenes csík, ezüst
-kontúrmatrica, hókristály, ezüst
-Hobbyművész oldószermentes ragasztó
-Kétoldalas szivacsragasztó
-grafitceruza
-vonalzó
-olló
-lapos szintetikus ecset
-teamécses LED égővel

A mellékelt SABLON alapján vonalzóval és ceruzával rajzoljuk fel a doboz alapját a fehér színű fotokartonra és ollóval vágjuk ki. Az aljának minden oldala 10-10 cm hosszúságú. Következő lépésben rajzoljuk fel a doboz tetejét ugyanígy, fehér színű fotokartonra. Ennek minden oldalát 10,3-10,3 cm hosszúságúra mérjük.

Először a doboz aljának a díszítését és hajtását fogjuk elkészíteni. Fektessük rá a vonalzót a sablonon jelölt hajtásvonalakra, majd olló hegyével húzzuk végig azokat. Ügyeljünk rá, hogy ezt ne tegyük túl erősen, nehogy átszakítsuk a papírt; éppen annyira perforáljuk, hogy a hajtást szépen el tudjuk majd végezni. Figyeljünk rá, hogy a doboz aljának a fő hajtásvonalait elölről, az összekötő részek közepét pedig a papír hátuljáról perforáljuk.

A díszítéshez először vágjunk ki négy darab, kb. 9,5x9,5 cm-es négyzetet a pöttyös kartonpapírból, valamint egy ugyanekkora négyzetet a levélmintásból. Ugyanebből a leveles kartonból mérjünk és vágjunk ki nyolc darab 9,5x6,5 cm-es háromszöget, ezek fognak az összekötő részekre kerülni. Lapos szintetikus ecsettel kenjük át a négyzetek és háromszögek hátulját vékony rétegben Hobbyművész oldószermentes ragasztóval és illesszük fel őket a megfelelő helyekre. Óvatosan nyomjuk oda őket amíg a ragasztó megszárad.

Következő lépésben 7,6 cm-es hópelyhes mintalyukasztóval, vagy Sizzix géppel vágjunk ki négy darab hópelyhet és az előzőekben leírtakhoz hasonlóan ecsettel és ragasztóval rögzítsük fel őket a doboz belső négy oldalára. Vegyük elő az ezüst színű betűk / számos kontúrmatricát, s a képen látható módon, a legfelső négyzettől indulva az óramutató járásával megegyező irányban haladva ragasszuk fel 1-től 4-ig a számokat a négyzetek jobb alsó sarkába. Ügyeljünk rá, hogy a számok egy irányba nézzenek.

A pöttyös kartonból az 5 cm-es átmérőjű mintalyukasztóval vágjunk ki egy kört, az ezüst színű glitterkartonból pedig egy 4 mm-el nagyobb átmérőjűt. A glitterkört oldószermentes ragasztóval rögzítsük fel a doboz középső, levélmintás négyzetének közepére. A pöttyös kartonból kivágott körre ezüst színű kontúrmatrica betűkből illesszük fel az "advent" feliratot, illetve két darab, kisebb méretű hókristályt a másik ívről. A kör hátuljára ragasszunk fel három darab szivacsragasztó kockát, s ezek segítségével a képen látható módon rögzítsük fel a glitterkarton kör közepére. A doboz levélmintás alsó részére ragasszunk fel még négy darab hókristályt az ezüst színű kontúrmatrica ívről.

A dobot tetejéhez a kivágott sablont ugyanúgy perforáljuk be, mint az alját és hajtogassuk be. A belső füleit ecset és oldószermentes ragasztó segítségével rögzítsük oda a belső oldalakhoz és várjuk meg amíg a ragasztó megszárad. A leveles fotokartonból vágjunk ki négy darab 9,8x9,8 cm-es négyzetet, a pöttyösből pedig egy darab ugyanekkorát. Ecsettel vigyünk fel oldószermentes ragasztót a kartondarabok hátuljára és illesszük fel őket a doboz tetejének négy oldalára, valamint a tetejére. Várjuk meg amíg a ragasztó megszárad.

Az 5 cm átmérőjű kör mintalyukasztóval vágjunk ki négy darab kört a pöttyös kartonból, a cikk-cakkos, 3,8 cm átmérőjű körösből pedig egy darabot a fehér színű kartonból. Ezekre a fehér cikk-cakkos körökre ragaszunk fel egy-egy ezüst színű kontúrmatrica számot, 1-től 4-ig, majd mindegyik kör alá ragasszunk 3-3 darab szivacsragasztót és rögzítsük fel őket a pöttyös kartonból kivágott, 5 cm-es körökre. Következő lépésben a ezek alá az "egységek" alá is ragasszunk 3-3 darab szivacsragasztót és erősítsük fel a doboz tetejének oldalaira, mindegyikre egyet. Ügyeljünk rá, hogy a számok sorrendjében ragasszuk fel őket. A doboz tetejére, a pöttyös kartonra vágjunk ki mintalyukasztó vagy Sizzix gép segítségével egy hópelyhet és ragasszuk fel rá.

A doboz aljára szétnyitva helyezhetünk elektromos teamécseseket.

Jó munkát és karácsonyi készülődést kívánunk!

Az ötlet Kocsis Erika kolléganőnk keze munkáját dícséri.

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

A sablon letölthető INNEN.

További ötleteink ITT érhetőek el.