Hírlevél feliratkozás

Adventi kalendárium natúrpapírból

November utolsó napjait írjuk, hamarosan beköszönt az adventi időszak, amikor már egyre izgatottabban várjuk a Karácsony csodáját. Örvendeztessük meg a gyermekeket adventi kalendáriummal, akik a csodának megélt várakozás közben minden nap újabb kis ajándékot tudnak majd elővenni a natúrpapírból készült kalendárium kis tasakjaiból. Bemutatjuk lépésről lépésre az elkészítését.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-deszka mintás, 50x70 cm-es kartonpapír - 1 ív
-natúrpapír, A4, 220g, browny craft - 4 ív
-Hobbyművész PVAc ragasztó
-adventi számos kontúrmatrica, arany színű
-csillag vagy hópehely mintás kontúrmatricák, arany színű
-fagombok
-száraztermések
-csipkeszalag
-selyemszalag
-grafitceruza
-vonalzó
-kétoldalas ragasztószalag
-olló


Vegyük elő a natúrpapírjainkat és vonalzó segítségével rajzoljunk fel rá 9x9 cm-es négyzeteket - 6 darab négyzet fog elférni egy íven. Ollóval vágjuk ki őket.
Vegyük sorra a négyzeteket - fektessük keresztbe rajtuk a vonalzót, hogy az összekösse két csúcsát. Fogjuk meg a négyzet egyik oldalát és hajtsuk be úgy, hogy az alsó csúcstól induljon a hajtás, a szélső csúcsa pedig kb. 0,5 cm-nyire átlógjon a négyzet másik oldalára. (A képen látható módon.)
Hajtsuk be a négyzet másik oldalát is hasonló módon, így a két csücsök takarni fogja egymást.
Vékony rétegben kenjünk Hobbyművész PVAc ragasztót arra a részre, ahol az egyik fül takarja a másikat, nyomjuk össze és várjuk meg amíg megszárad a ragasztó. Ezután vegyük elő az aranyszínű, számozott kontúrmatricát, emeljük le az ívről az 1-es számot és ragasszuk fel az illesztésre, annak tetejére.
Fordítsuk meg a tasakot és a képen látható módon hajtsuk fel az alját, kb. 3 cm hosszan. A hajtást simítsuk le, majd nyomjunk Hobbyművész PVAc ragasztót mögé és nyomjuk oda amíg a ragasztó megszárad.

Vágjunk le 2-3 cm hosszúságú darabokat a kétoldalas ragasztószalagból és ragasszuk fel a tasak hátuljára, a felső részre. A ragasztószalag másik feléről ne húzzuk le még a fóliát!

Ez alapján készítsük el a többi 23 darab tasakot is.

A tasakokat Hobbyművész PVAc ragasztóval ragasszuk fel a deszka mintás fotokartonra úgy, hogy hat tasak kerüljön egy sorba, összesen három sort alkotva. A tasakokra, valamint a kartonra ragaszthatunk pluszban csillag vagy hópehely mintás kontúrmatricákat, fa gombokat, szárazterméseket. A karton aljára és tetejére ragasszunk csipkeszalagot, a tetejére pedig erősítsünk selyemszalagot, aminek segítségével fel tudjuk majd függeszteni.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.


További ötleteink ITT érhetőek el.