Hírlevél feliratkozás

Adventi dísz befőttesüvegekből

Ha van otthon néhány üres befőttesüvegünk vagy konzervdobozunk, ne dobjuk ki őket, hanem készítsünk belőlük egyedi adventi asztali díszt. Akrilfesték spray, fa díszek és némi jutaszalag segítségével újjá tudjuk varázsolni üvegeinket, különleges díszt készítve az asztalra.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-DoubleDot scrapbook papír, eperfa színű
-juta szalag, natúr, 50 mm széles
-ragasztópisztoly
-színben a kartonhoz illő szatén szalag
-karácsonyi mintás fa díszek
-karácsonyi mintás fa gombok
-Pinty Plus akrilfesték spray, bézs színű
-olló
-fehér színű dekorgumi
-arany színű csillámos dekorgumi
-hópehely vagy csillag mintás mintalyukasztó
-arany színű csillámtoll
-lila színű porpasztell kréta
-lila színű pasztellceruza
-csiszolópapír
-grafitceruza
-vonalzó
-arany színű csengettyű, 15 mm

Valamint: kisebb méretű üres befőttesüvegek vagy konzervdobozok

Első lépésben fújjuk le egy rétegben a bézs színű akrilfesték spray-vel a választott, üres befőttesüvegeket / konzervdobozokat.
Várjuk meg amíg a festék teljesen megszárad, majd csiszolópapírral tetszőleges mértékben dörzsöljük le azt az üvegről / konzervdobozról, antikos, kopott hatást adva ezzel neki.
Mérjük le befőttesüvegünk kerületét, majd a választott scrapbook papírból mérjünk és vágjunk ki egy olyan hosszú, valamint kb. 5 cm széles csíkot. Ebből készítsünk még egyet.
Pasztellkrétával színezzük ki a faformákat, a ceruzával pedig árnyaljuk, vagy rajzoljunk a szélükre öltéseket.
Aranyszínű csillámtollal rajzoljuk fel 1-től 4-ig a számokat a kiszínezett fa formákra - mindegyik formára egy szám kerüljön. Várjuk meg amíg megszárad az anyag.
Következő lépésben két befőttesüvegünkre / konzervdobozunkra ragasztópisztolyunk segítségével rögzítsünk fel egy-egy sávnyi natúr színű jutaszalagot, a másik kettőre pedig az előzőleg kivágott scrapbook papírcsíkokat.
A juta szalaggal körbetekert befőttesüveget/konzervdobozt tekerjünk körbe 3-4x a választott szatén szalaggal, kössünk rájuk aranyszínű csengettyűket is.

Ragasztópisztollyal rögzítsük fel az üvegekre a feldíszített faformákat, valamint tetszőleges helyre ragasszunk fel rájuk fa gombokat, illetve mintalyukasztóval, dekorgumiból kivágott csillagokat, hópelyheket. Végül helyezzünk beléjük 1-2 teamécsest és advent mind a négy vasárnapján gyújtsunk meg belőlük egy újabbat!

Jó munkát és karácsonyi készülődést kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.


További ötleteink elérhetőek ITT.