Hírlevél feliratkozás

Adventi Kalendárium glitterkartonból

Készítsünk hangulatos adventi kalendáriumot egyszerűen, melybe eldughatunk 24 apró kis Karácsonyváró üzenetet.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

glitter kartonok (fehér, piros, ezüst színben)

boríték sablon (mely letölthető innen pdf-ben vagy megvásárolható a webáruházból)

vessző koszorúalap

fa számok

kötöző zsinór

juta szalag

kétoldalas ragasztószalag

olló

papír ragasztásra HM vizes ragasztó, pillanatragasztó

ceruza és irodai lyukasztó

A letöltött boríték sablon segítségével a glitter kartonokból vágjuk ki az apró boríték alapokat. 8 db-t a fehérből, 8 db-t a pirosból, 8 db-t az ezüstből.
A hajtás vonalak mentén hajtsuk össze a glitter kartonból készült borítékokat. A sablon alapján megrajzolt borítékok hajtásvonalait előnyomhatjuk vonalzó mentén egy olló hegyével, hogy könnyebb legyen összehajtani őket.
Ezután ragasszuk rá a pillanatragasztóval a fa számokat a borítékokra. A juta szalagot és az arany drótot tekerjük a vessző koszorú köré. A juta szalagból készítsünk egy akasztót a vessző koszorúnak, a két véget hagyjuk szabadon lógni. Majd az arany kötöző zsinórt is hurkoljuk át a koszorú tetején, hagyjunk 4 lógó véget neki, amire majd a borítékokat felakasztgatjuk. A borítékokat egy részét lyukasszuk ki a lyukasztóval és fűzzük fel a zsinórra, egy csomó segítségével tudjuk őket fixálni.

Némelyik borítékot csak rejtsük egyszerűen a vessző koszorúalapba. Ha minden boríték a helyére talált, akkor már csak meg kell töltenünk pl. kedves üzenetekkel, utalvánnyal, fényképekkel és egyéb kreatív meglepetésekkel.

Jó munkát kívánunk hozzá!