Hírlevél feliratkozás

Ajándékok listája

Melyik gyerek ne várná nagy izgalommal így decemberben a Mikulást vagy a karácsonyi ajándékokat. Ahhoz, hogy az "illetékesek" megtudják mit is szeretnének kapni, ilyen vagy ehhez hasonló táblát festhetünk county festéssel, papírtekerccsel.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

    fa lap
    hurkapálca
    fagyöngy
    Deka Matt akrilfesték
    ecset
    papír
    barkácsfilc vagy bionemez
    ragasztó
    olló

A kontúrrajzot nyomtassuk ki és másoljuk át a fa lapra. Puha ceruzával húzzuk át a kinyomtatott papíron a kontúrvonalat, majd rajzos felével fordítsuk a fa lapra és erősen dörzsöljük át. Így a puha ceruza nyomot hagy a fa lapon.

Akrilfestékkel fessük ki és country stílusban árnyékoljuk az egyes részeket. A country festésről bővebben a 2012 Ősz-Tél Katalógusunkban olvashatnak, melyet INNEN tudnak letölteni. A leírásokat a 84-87. oldalon találják.

A fa pálcát és a ráhúzható méretű 2 fa gyöngyöt is fessük le akrilfestékkel. Vágjunk egy keskeny csíkot a tónuspapírból és az egyik végét ragasszuk fel a fa pálca közepére. A ragasztó megkötése után szorosan tekerjük fel rá a papírcsíkot. Ha szeretnénk egy kicsit antik hatást kölcsönözni a papírcsíknak, akkor akrilfestékes szivacsecsettel vagy pecsételő párnával árnyékoljuk a papír peremét.

A fa pálca végére pedig húzzuk fel a fa gyöngyöt. Ha nem szorul a pálcára, akkor ragasztóval rögzítsük.

Filc anyagból vágjuk ki a két kesztyűt és ennek is árnyékoljuk a széleit, ahogy a papírral is tettük.

Ha minden festék és ragasztó megszáradt, kezdhetjük az összeállítást.
Mindkét kesztyűt ragasszuk fel a táblára a csukló résznél és helyezzük alá a papírtekercses fa pálcát úgy, hogy jó irányból tekeredjen a papír. Ezután, kicsit elálló ívvel ragasszuk fel a kesztyű alsó, ujjbegyes részét is úgy, hogy a pálca ne tudjon kiesni, elmozdulni, de azért legyen helye forogni a papír tekerése miatt, hisz valószínű, hosszú lesz a lista.

Jó munkát kívánunk hozzá!