Hírlevél feliratkozás

Ajtódísz és ajándékkísérő alufóliába csomagolt szaloncukorral

Közeledik az adventi időszak és Karácsony. A szaloncukor hungarikum, mi magunk is készíthetünk (pl. csokiba mártott asztal gyümölcsből), de a kedvenc csokinkat is becsomagolhatjuk, mindenképpen remek kiegészítője lesz az adventi dekorációnak. Felragaszthatjuk őket koszorúalapra, így vidám ajtódísz válik belőle, de készíthetünk belőlük ajándékkísérőt is. 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-szalma koszorúalap
-alufólia
-fehér színű selyempapír
-organza vagy selyemszalag
-ragasztópisztoly
-hurkapálca
-olló

Valamint: hosszúkás csokoládé, szaloncukor

Mérjük le a választott csoki, szaloncukor hosszát, majd fehér színű selyempapírból vágjunk ki akkora lapokat, hogy mindegyik kb. 4 cm-el túllógjon a cukor végén mind a két irányban, valamint legyen olyan széles, hogy legalább 3x jól körbe tudjuk tekerni a csoki körül.

Az alufóliából rövidebb oldalú négyzeteket vágjunk ki, hogy a selyempapír vége kilátszódjon majd.

Tekerjük be a selyempapírral a csokit, cukrot, pödörjük meg a két végét és ollóval rojtozzuk ki. Ezután tekerjük rá a fóliát is, csippentsük össze mind a két végén. Az anyag merevsége miatt szép sima lesz a cukor hasánál, viszont a rojtos végeknél egy kis igazításra szorul a szoknyája - hurkapálcával nyúljunk be és óvatosan szélesítsük ki a fodrot.

A koszorúalapra kis hajlított drótokkal vagy ragasztópisztollyal rögzíthetjük, különösen ha vidám összevisszaságba tervezzük a kompozíciót és szeretnénk, ha a cukrok egymás hegyén - hátán feküdnének.

Utolsó lépésben kössünk rá egy egyszer masnit színes selyemszalagból.

A becsomagolt cukrokat ajándékkísérőként, ajándékba szánt italos üvegre is felragaszthatjuk színes szalagok, fa díszek kíséretében.

Jó munkát és készülődést kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.