Hírlevél feliratkozás

Alumínium drótos toll gyönggyel

Feldobhatjuk íróeszközeinket alumínium drótok segítségével és egy kis kézügyességgel!

Az ötlet pdf innen tölthető le.

Alapanyaglista:

Alumínium drótok

Fagyöngyök

Csípőfogó

Kúposfogó

Kétoldalas ragasztó

Ragasztópisztoly

Olló

Alumínium vonalzó

Valamint szükség van egy egyszerű tollra.

A toll méretétől függően vágjunk le a kétoldalas ragasztóból két csíkot, melyet ragasszunk a toll két szemben levő oldalára. Majd kezdjük el a toll alsó részétől a két különböző színű drótot tekerni körbe-körbe a toll szárán. Nyomjunk egy pici ragasztót a ragasztópisztoly segítségével oda, ahol elkezdtük feltekerni a drótokat. A kúpos fogóval mindkét színű drót végére tekerjünk csigákat. Ha elérünk a tekeréssel a kétoldalas ragasztóig, akkor távolítsuk el ról a védőfóliát és folytassuk a tekerést.
Ha végigértünk a tollon a tekeréssel, akkor a végén is rögzítsük a ragasztópisztollyal a drótvégeket. Ezután a megmaradó két drótot spirálszerűen tekerjük össze egymással. Majd az összecsavart drótokat tekerjük díszítésképp a toll köré, akár csigákat is tekerhetünk a toll szárára. Mindkét végét erősen rögzítsük a tollra, itt is használhatjuk a ragasztópisztolyt.

Díszíthetjük a toll végét fagyönggyel vagy más gyönggyel. Húzzunk egy gyöngyöt egy rövidebb drót darabra, az egyik végét csavarjuk spirálszerűen a gyöngy köré a másikat pedig akasszuk a toll tetején előkészített kampóba, majd a másik felét is csavarjuk a gyöngyre és a véget tekerjük fel csigába. Máris kész az egyedi megjelenésű íróeszközünk!

Jó munkát kívánunk hozzá!