Hírlevél feliratkozás

Baglyos kockás párna

Tavasszal és a nyári időszakban kedvünk támad behozni a természetet otthonunkba vagy csak egyszerűen kiköltözni a kertbe! :) Bármelyik megoldást választhatjuk! Az alább bemutatott baglyos párna remekül illik majd otthonunkba és a kerti ülőgarnitúrához is.

A pdf ötlet innen tölthető le

Hozzávalók:

patchwork anyagok, (a legjobban a kockás, csíkos és pöttyös anyagok illenek a bagolyhoz, de természetesen választhatunk bármilyen mintát), olló (ehhez a munkálathoz megfelel egy sima irodai olló is, de ha sokat varrunk célszerű beszerezni egy patchwork vagy anyagvágó ollót), cérna, kisebb mérethez használhatunk vlies töltőanyagot, nagyobbak esetében érdemes előre megvarrt párnát venniVágjuk ki a tetszőleges méretű alapot. Ez az anyag a bagoly szem részek alatt fog látszódni. Mi 40x42 cm-es párnát készítettünk. Majd vágjunk ki még egyszer ugyanekkora darabot, ez lesz majd a hátoldal.

Vágjuk ki a bagoly szárnyait, ehhez előzetesen készíthetünk sablont.

Miután kivágtuk a szemeket, a csőrt és a szárnyakat is a különféle anyagokból, rögzítsük pár öltés segítségével az egyes részeket a kivágott alapra.

Sűrű cikk-cakk öltéssel varrjuk rá(applikáljuk) az egyes részeket.

Varrjuk össze az előlapot és a hátoldalt úgy, hogy a párna aljának egy oldalát nem varrjuk össze.

Alaposan vasaljuk le az elkészült párnát. A széleket erősebben vasaljuk le.

Varrjuk körbe a párna 3 szélét pelenkaöltéssel. Használjunk ehhez izgalmas színű, vastagabb cérnát, hogy még jobban feldobjuk a végeredményt.

Töltsük meg a párnát vlies töltőanyaggal vagy helyezzük bele a megvásárolt párnát.

A nyitott oldalt precízen illesszük egymáshoz úgy, hogy visszahajtjuk az anyagot és öltsük össze. (Szebb, ha rejtett öltést használunk!)

Már el is készült a cuki baglyos párnánk!

Jó munkát kívánunk hozzá!