Hírlevél feliratkozás

Bagoly álarc készítés

Az igazi baglyoknak vicces tollacskák vannak a szemük körül. Most megmutatjuk hogyan készíthetünk színes papírokból és bevagdosott krepp papírból élethű baglyos álarcot!

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

Bagoly álarc sablon (INNEN tölthető le!)

papírmasé álarc, szivacsecset, HM barna akrilfesték, sárga-barna-szürke-zöld-narancs-fekete krepp papírok,

  ragasztópisztoly, olló, két rövidebb szalagdarab a rögzítéshez, barna fotokarton


Kezdésképp a papírmasé álarc mindkét oldalát fessük be barna akril festékkel a szivacsecset segítségével. Hagyjuk megszáradni.


A sablon segítségével vágjuk ki a krepp papírokból a megfelelő mennyiségű kört a szemeknek, csíkot a tollazatnak és az orrot.

Miután minden alkatrészt kivágtunk a színes krepp papírokból, kezdjük el felragasztgatni a sárga (külső) szem körtől haladva befele a színes köröket. Legbelülre kerül a fekete kör. Mindkét szem színes köreit ragasszuk fel.

Barna fotókartonból vágjuk ki a sablonon szereplő szemöldököt, majd a barna krepp papírból is vágjuk ki a formát. Utána a szürke krepp papírból vágjuk ki a sablon szerinti szemöldökcsíkot. A szürke krepp papír egyik oldalát vagy hullámvágó olló segítségével vagy szabad kézzel hullám alakban vágjuk ki. Ragasszuk a barna krepp papírt a barna karton alapra, majd erre rá a szürke, hullámos színű szürke krepp papírt is.

Végül a szem környéki csíkok szélét fodrozzuk be hullám vágással és felragasztjuk a csíkokat a szemek köré. A fodrok ragasztásánál mindig kívülről befele haladjunk.

A kivágott narancssárga orrot is ragasszuk a helyére, majd kössünk gumis vagy sima szalagot a papírmasé álarc széleihez és már el is készült az egyedi és ötletes bagoly álarc.

Jó munkát hozzá!

Forrás: www.marthastewart.com