Hírlevél feliratkozás

Barátság paracord karkötő

Szeretnénk meglepni valamivel legjobb barátunkat? Készítsünk neki barátság karkötőt paracord zsinórból! A paracord zsinórok rengeteg színűben és vastagságban léteznek. Válasszunk kedvünkre!

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

2 m paracord

Duraflex csat

Ceys szupererős pillanatragasztó zselé

Olló

fa csipesz

ragasztószalag


Első lépésként a 2 m paracord zsinórt vágjuk ketté és mindkét szálat félbehajtva fűzzük bele a csat egyik felébe, nyissuk ki a csatot és hurkoljuk rá, majd ragasszuk le a csatot a ragasztószalag segítségével az asztalra, így könnyebben tudunk dolgozni. Négy szabadon lógó szálat kaptunk. A jobb szélső szálat fektessük jobbról a második szál fölé.

A szövés... a bal szélső szálat fektessük balról a második és a harmadik szál fölé.

Majd szőjjük tovább ugyanígy. A jobb szélső szálat jobbról a második fölé, majd a bal szélsőt balról a második és a harmadik szál fölé. Így váltogassuk tovább a szövést.

A lezárás pedig úgy történik, hogy a 4 zsinór végét (kb. 2-3 cm-t) dugjuk át a csat másik darabján. Vágjuk le egyenlő hosszúságúra a zsinórok végét és vagy ragasszuk vagy az öngyújtóval felforrósított végeket olvasszuk a karkötő hátoldalára. Ha ragasztjuk, akkor fixálhatjuk a csipeszekkel, amíg teljesen megszárad. Végül kétszer hurkoljuk át a karkötőt a kézen és csatoljuk be. Már oda is adhatjuk barátainknak! :)

Jó munkát kívánunk hozzá!