Hírlevél feliratkozás

Betonöntés - feliratos mécsestartó

A rusztikus,  natúr színvilágú modern lakberendezésbe pont beleillik ez a könnyen elkészíthető feliratos beton mécsestartó.

Hozzávalók:

Dekorgumiból vágjuk ki ollóval vagy hobbyvágóval, sniccerrel a felirathoz szükséges betűket, majd ragasztóval ragasszuk a levágott tejesdoboz belső falára.
Ügyeljünk rá, hogy a betűk színét ragasztózzuk be és jobbról balra haladjunk, mert különben a végeredményen tükörírás lesz :)

A Hobbybetonhoz öntsünk egy kevéske vizet ...

... majd spatulával, kanállal keverjük össze.

Inkább kevés vizet öntsünk a betonhoz, mert azt még pótolni tudjuk, ha összekeverés után kissé száraz, morzsálódós lesz a beton massza. Ha túl sok vízzel indítunk, nagyon folyós lehet és kiül a víz az öntött tárgy tetejére.

A bekevert masszát öntsük a tejesdobozba és ütögessük a munkalaphoz, hogy a levegőbuborékok ki tudjanak jönni.
Arra figyeljünk, hogy a betűket elfedje a betonmassza, de ne legyen csurig a forma, hogy a mécsestartót még bele tudjuk nyomni a tetejébe.

Tipp: Ha durvább felületet szeretnénk, akkor a javasoltnál kevesebb vizet használjunk, ne legyen folyós, kissé darabos maradjon a massza. Így tökéletlenebb, rusztikusabb, buborékosabb lesz a mécsestartó.

Au üveg vagy műanyag betétet nyomjuk a betonmassza közepébe olyan mélyen, ahogy nekünk tetszik. Hagyhatunk egy kis peremet, de le is nyomhatjuk annyira, hogy "láthatatlan" legyen.

A beton 1-2 óra alatt megszilárdul, de inkább 1 nap múlva kezdjük el kibontani a tejesdobozból. Egyszerűen vágjuk, tépjük le a betontömbről, majd piszkáljuk ki a dekorgumi betűket is.

Ahol kissé befolyt a massza a betű és a doboz közé, ott késsel ki tudjuk még pattintani a vékony betonréteget, de akár így is hagyhatjuk.

Kellemes időtöltést kívánunk a rusztikus beton mécsestartók elkészítéséhez!

További betonöntés ötleteink:

Betonlevelek

Betontojás öntés és aranyozás

Beton szív dekoráció

Betonöntés - kaspó és mécsestartó

Hóember betonöntéssel

További ötletek>>>