Hírlevél feliratkozás

Betű dekorációk papírmaséból

Nagy divat manapság a betűs dekoráció. A modern trendeknek megfelelően mi is készítettünk pár ötletet, hogy inspirációt adjunk az alkotáshoz.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

papírmasé betűk, Hobbyművész akrilfesték, Tassotti írásos decoupage papír, decoupage ragasztó, ecset, szivacsecset,

csipkeszalag, PVA ragasztó dekorhab forma szív

Ez a minta akril festék, decoupage papír és decoupage ragasztó segítségével készült. A Tassotti decoupage papírok közül a kézírásos mintát választottuk. Fehér akril festékkel kenjük le a papírmasé betűket. Először rajzoljuk körbe a papírmasé betűket a papírra fektetve, majd vágjuk ki a decoupage papírból, ragasztóval ragasszuk fel a betűk felszínére.  Utána egy barnás árnyalatú akril festékkel és a szivacsecset segítségével antikoljuk meg a betűk széleit. És már el is készült a modern, személyre szóló és hangulatos dekoráció.

A másik minta pedig akril festékkel és csipke szalaggal készült. A betűket fessük le fehérre, majd az alsó részüket pinkre akril festékkel. Ezután a pink festékkel rajzoljunk helyes virágokat a felső fehér alapra. Ezzel tesszük romantikussá a betűket. A két szín találkozásához pedig ragasszunk PVA ragasztó segítségével egy csipkeszalagot, így lágyítjuk a kontúrt. Ez a romantikusabb stílus remekül passzolhat például gyerekszobába.

A papírmasé i-betűre a szív alakú dekorhab formát ráragaszthatjuk miután lefestettük pink színűre. Ez lesz az i-betű pontja.

Jó munkát hozzá!