Hírlevél feliratkozás

Bőrpapír ötletek - telefon-tok, tolltartó

A különleges tulajdonságokkal rendelkező kiváló bőrpapírból készíthetünk telefon-tokot, tolltartót, cuccos zsákot, táskát, kulcstartót, pénztárcát, irattartót stb.

  • varrható (kézzel, varrógéppel egyaránt)
  • mosható (max. 40 fokon)
  • domborítható
  • lyukasztható (mintalyukasztóval is)
  • rajzolható

Itt és most egy telefon-tok és egy tolltartó készítéséhez adunk tippet.

Hozzávalók:

Telefon-tok varrása bőrpapírból

A képen látható szabásmintát rajzoljuk meg a telefonunkhoz méretezve. Jobbra, ballra és lefelé hagyjunk a telefon méretére 1-1 cm-t, a felső résznél pedig rajzoljuk ferdére, hogy a telefon sarka kikandikálhasson.

Ezen kívül szabjunk ki egy kb. ujjnyi széles csíkot. Ez lesz a felelős a záródásért.

A kiszabott tokot hajtsuk félbe és pékzsineggel pelenkaöltéssel varrjuk össze alul és az oldalán, majd a felső ferde résznél hagyjuk nyitva és díszítéskén folytassuk a pelenkaöltést. A hátsó rész közepénél varrjuk hozzá a záró pántot, az elülső részen pedig ejtsünk egy vízszintes vágást, amibe beledughatjuk zárásként. Itt egyébként varrhatunk rá patentot is, vagy ragaszthatunk rá mágneslapot.

További díszítéshez használhatunk filctollakat, kalligrafikus tollakat. Az összhang kedvéért fekete-fehér színeket használtunk, hisz a pékzsineg is ilyen volt. :)

És hát a feliratozásnál is használhatjuk a fantáziánkat, pozitív gondolatainkat. Azért, hogy mindig legyen jó térerő, a mi feliratunk: tér-erő-nyerő

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Szív tolltartó varrása bőrpapírból

Szabjuk ki a képen látható két összeforgatott szív formát két féle színű bőrpapírból. Az egyik lesz a külső szín, a másik pedig a "bélés" színe. A bélésnek használt színűből mintalyukasztóval vágjunk ki pár szívet a díszítéshez.

Hajtsuk félbe a dupla bőrpapír egyik szív formáját, majd varrógéppel varrjuk körbe az egészet.
Amikor a nyitott szív forma külső széléhez érünk, varrjuk a két réteg közé a tolltartót duplán szélességénél kicsit kisebb kalapgumit. Ez fogja a záródást megoldani.

A szürke bőrpapírból kivágott szíveket a külső zöld borításra ragasszuk fel díszítésként.

Ebből az egyszerű összeforgatott szív szabásmintából ilyen praktikus tolltartót készíthetünk, így a női retikülökben sem lesz minden tintapacás. :)

További ötletek>>>