Hírlevél feliratkozás

Ötletek Chalk Paint krétafestékkel

Próbálja ki újdonságunkat, a Chalk Paint, krétahatású festékspray-t, amellyel ultra matt, bársonyos hatású felületet képezhetünk. Tökéletes fa-, bútorlap-, vászon, vas-, műanyag-, üveg, tábla vagy akár styropor felületek festésére is. Vizes bázisú, nem tartalmaz agresszív oldószereket. Segítségével régi vagy új tárgyainkat, bútorainkat legegyszerűbben és leggyorsabban a Chalk Krétafesték spray-vel alakíthatjuk át vintage vagy shabby chic stílusúra.

Használatához vegyünk fel gumikesztyűt, a műveletet újságpapíron, lehetőleg nyitott ablaknál végezzük! 20-30 cm távolságból, a flakont függőlegesen tartva egyenletesen fújjuk le a dekorálandó tárgy tiszta, száraz, zsír- és pormentes felületét. A száradással várjunk 30-40 percet, majd fújjuk le még egy rétegben! A teljes száradás után dörzspapírral helyenként visszacsiszolva a felületet kopott, rusztikus hatást érhetünk el. Stencilek felhasználásával még különlegesebbé tehetjük dísztárgyunkat, ehhez fújjuk le az alapot az egyik kiválasztott színnel, majd a teljes száradás után rögzítsük rá a stencilt, s vigyük fel a másik választott színt a Chalk Paint krétaspray-ből.

A Chalk Paint használatához ajánljuk a Pinty Plus Art Gesso alapozót a különböző felületek festésének előkészítéséhez. Növeli a tapadást (pamut, len, poliészter, fa, furnér, gipszkarton, karton, papírmasé, fal, beton, stb.) és száradás után azonnal festhető. Több vékony réteg felvitele ajánlott egy vastag helyett, amik között ha szükséges, csiszoljuk meg a felületet. Nagy felületen alkalmazva kitöltő és tömítőként is használható. Vastagságtól függően 400 ml gesso kb. 2 m2 alapozására elegendő.

A Chalk Paint-el dekorált felület szappanos vízzel lemosható. A felületvédelem érdekében vizes bázisú lakk használata ajánlott. Festékvastagságtól függően 400 ml krétafesték kb. 2 m2 festésére elegendő. Teljes száradási ideje 24 óra, de 30 perc alatt már felületszáraz lesz.

A festés befejeztével fordítsuk fejre a flakon és fújjunk vele addig, míg már csak gázt fúj, így kitisztítjuk a készüléket és a benne maradt festéket később is fel tudjuk használni.

A Chalk Paint krétaspray-t itt találja webáruházunkban, a Pinty Plus Art Gesso pedig itt elérhető.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.