Hírlevél feliratkozás

Csepp alakú medál Swarovski kristályból

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Swarovski 4327, befoglalható kristály, White Opal, 30x20 mm
-foglalat Swarovski 4327 befoglalható kristályhoz, ródium színű, 30x20 mm
-Swarovski 5810 igazgyöngy utánzat, Pastel Blue, 4 mm
-Swarovski 5328 kúpos gyöngy, Light Turquoise, 3 mm
-Swarovski 5328 kúpos gyöngy, Capri Blue, 4 mm
-stopper, ródium színű
-ékszersodrony
-hurkos szerelőpálca, ródium színű
-selyemzsinór
-kúpos fogó
-csípőfogó
Első lépésben helyezzük bele a White Opal színű követ a foglalatba és fogóval óvatosan hajtsuk rá a fogakat. Fordítsuk fejjel lefelé az egészet és a kő mögött vezessünk át a foglalat furatain keresztbe egy-egy hurkos szerelőpálcát. Csípjük le úgy a pálcák végét, hogy kb. 6-7 mm hosszúság maradjon a foglalat mellett, majd kúpos fogóval hurkoljuk vissza azt.
Vágjunk le az ékszersodronyból kb. 20 cm hosszúságú részt, s vezessük át a jobb alsó hurkon.

Húzzunk fel a sodronyra négy darab igazgyöngy imitációt, majd bujtassuk át a következő hurkon azt, ezután pedig húzzunk fel rá három darab pasztellkék gyöngyöt. A sodrony másik végét az ékszer alján indítsuk el a másik irányba: húzzunk fel rá öt darab imitációt, majd bujtassuk át a bal alsó hurkon. Ezután négy darab igazgyöngy utánzat következik, majd a következő hurkon átbújtatva újabb három gyöngy. Próbáljuk meg úgy igazítani a sodronyt, hogy az ékszer aljától nézve ez a szál hosszabb legyen, mint a másik, kb. 2/3 arányban. Most fogjuk egy darab 4 mm-es, Capri Blue kúpos gyöngyöt és keresztezzük rajta a szálakat az ékszer tetején.

A (most már) jobb oldali szállal induljunk el az ékszer jobb oldalán lefelé, az igazgyöngy imitációk felett, s húzzunk fel rá 13 darab 3 mm-es, Light Turquoise színű kúpos gyöngyöt. Bujtassuk át a második hurkon, majd következzen 8 darab kúpos kristály, majd a bal alsó hurok. Ezután újabb 13 darab Light Turquoise gyöngy következik, amik után ismét vezessük át a sodronyt az ékszer tetején lévő Capri Blue színű kúposon.

A szál mind a két felére húzzunk fel 2-2 darab Light Turquoise színű kúpos gyöngyöt, majd keresztezzük a szálakat két darab stopperen. Kúpos fogó segítségével lapítsuk le a stoppereket, amik így összefogják a szálakat. Csípőfogóval vágjuk le a felesleges sodronyt.

Vágjunk le olyan hosszúságú részt a selyemzsinórból, amilyen hosszúra szeretnénk a nyakláncunkat, s kössük rá azt a medálra a képen látható módon. Az ékszerzsinór végére erősíthetünk ékszerkapcsot.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.