Hírlevél feliratkozás

Cseresznyék FIMO süthető gyurmából

Ki ne szeretné a cseresznyét, amikor annyira finom és sokunknak mosolyt csal a szemébe..., amikor felidézi a nyár kezdetét, a gyerekkorunkat..., amikor még a szomszéd fájáról lecsentük az utcára kilógó ágakról a szép érett szemeket, és abban bíztunk, nem veszik észre. Smile

Ezt az időt felelevenítve, ilyen érett cseresznyéket készíteni leírásunk alapján egyszerű Fimo süthető gyurmából, ami a konyha polcán díszeleghet.

Az ötlet és a leírás innen letölthető, kinyomtatható.

Hozzávalók:

A virágkötöző drótból vágjunk le kb. 10 cm-es darabokat. Egy szálból egy cseresznyepár szárát tudjuk elkészíteni.

Hajtsuk félbe a drótot, és a hajtásnál kb. 1 cm-es részen sodorjuk össze két fogó segítségével.

A végét kampósan hajlítsuk vissza. Ebbe a hurokba fogjuk majd a levelet belefűzni.

A szabadon lévő két drótvég utolsó 0,5-1 cm-es részét, hajlítgassuk meg girbegurbára, hogy a cseresznyeszemek később ne tudjanak lecsúszni róla.

A piros Fimo gyurmából vágjunk le 1-1,5 cm-es négyzeteket és két tenyerünk között gyúrjuk kerek gömbökké.

A modellező szett lapos szerszámával készítsünk rájuk kis bevágást, ahogy a cseresznyéken is szokott lenni.

A gömbölyű végű modellező szerszámmal pedig nyomjunk egy kis mélyedést rájuk.

Ebbe a mélyedésbe nyomjuk bele a girbegurba drótvégeket.

Az így elkészített cseresznyepárokat helyezzük alufóliára és 110 fokos elektromos sütőben süssük 20-25 percig.

Mivel az igazi cseresznye sem tökéletesen egyszínű, így ezeket a cseresznyéket is megfesthetjük egy kicsit.
A sűrű narancssárga akrilfestékbe mártott szivacsecsettel (vagy szivacsdarabbal) finoman tuffoljuk meg a cseresznyeszemek 1-1 oldalát.

Egy kis fehér festéket is tehetünk rá.

A levélzöld gyurmát a gyurmanyújtó rúddal nyújtsuk ki kb. 1 mm vastagságúra.

A gyurmavágó pengével (vagy sniccerrel) vágjunk ki belőle macskaszem alakú leveleket, hosszú szárral.

A modellező szerszámmal rajzoljuk meg az erezetet.

A hullámos szerszámmal pedig cakkozzuk ki a levél szélét.

A hosszúra hagyott szárát pedig hajtsuk vissza, majd süssük ki 110 fokos elektromos sütőben 10-15 percig.

Kihűlés után fűzzük fel a leveleket az összesodort cseresznyeszárakra és hajtsuk vissza teljesen a drótot, hogy ne tudjanak lecsúszni róluk.

A szárak tövéhez pedig egy kis barna akrillal festhetünk sötétebb részt.

Selyemfényű lakkal kenjük át a cseresznyéket, leveleket, még akár a szárakat is.

A lakk száradása után akár kisebb üvegekbe is beletehetjük az így elkészített cseresznyéket.

Hát nem ennivalóak ezek a cseresznyék? Smile


További ötletek>>>