Hírlevél feliratkozás

Csipkés mécsestartók Fimo gyurmából

Különleges kiegészítői lehetnek otthoni dekorációnknak ezek a csipke motívumos, domború mécsestartók, amelyek kifinomult ezüstös csillogása antik hatást kölcsönöz nekik. Romantikus fényt varázsol a szobába, elkészíteni pedig nagyon egyszerű.

Amire szükségünk van hozzá:
-Fimo Effect, Átlátszó (8020-014)
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo metálpor, ezüst
-Fimo csiszolókészlet
-Fimo fényes lakk
-üveg mécsestartók

Valamint: sima munkafelület, csipke

Bontsuk ki a Fimo gyurmát és gyúrjuk addig tenyerünkben, amíg megpuhul, majd az akril nyújtórúddal nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra.
Ezzel a gyurmalappal borítsuk be a választott mécsestartót, majd belülről kifelé haladva nyomjunk ki alóla minden levegőbuborékot és simítsuk el teljesen a gyurmát ujjainkkal. A Fimo vágópengékkel távolítsunk el minden felesleges gyurmát a mécsestartó alján és tetején. Ezután ujjainkkal simítsuk le a gyurmát a széleken, a gyurmalapok csatlakozását pedig vizes ujjbeggyel egyengessük ki.
Most vegyük elő a választott csipkét és festessük rá a gyurmára, majd az akril nyújtórúdat görgessük végig rajta, kis nyomást gyakorolva, így a csipke mintája belenyomódik a gyurmába. Óvatosan húzzuk le a csipkét!

Ujjbegyünkkel vegyünk fel kevés ezüst színű metálport, s vigyük fel a kiemelkedő területekre. Ügyeljünk rá, hogy kizárólag a domború felületekre kerüljön ezüst szín, így lesz meg a mécsestartó szép, antikos csillogása. Ezután helyezzük sütőbe a mécsestartót és 30 perc alatt, 110 fokon égessük ki.

Égetés után a Fimo gyurma átlátszóvá válik. Várjuk meg, amíg kihűl a gyurma, majd a finom csiszolót enyhén nedvesítsük be és óvatosan haladjunk végig vele a mécsestartó felületén.

Ezután az egész mécsestartót kenjük le fényes lakkal, s várjuk meg, amíg az megszárad.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.

További ötleteink megtalálhatóak ITT.