Hírlevél feliratkozás

Szürrealisztikus ékszerszett Fimo folyékony gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:

-FIMO Liquid áttetsző gyurma (8050-00 BK)- 1 darab
-FIMO Soft 56 g gyurma- fehér (8020-0)- 1 darab
-FIMO Effect 56g gyurma- arany (8020-112)- 1 darab
-FIMO nyomóforma, szilikonos- Ornament (8725-08)- 1 darab 
-FIMO metálpor- arany, 10 g (870-9-BK)- 1 darab
-FIMO Fényes lakk, 10 ml (8703-01)- 1 darab
-FIMO gyöngytű (8712-20)- 1 csomag
-FIMO akril nyújtórúd (8700 05)- 1 darab
-FIMO modellező szett (8711)- 1 csomag
-FIMO gyurmavágó penge (8700-04)- 1 darab
-Ragasztható mozgó szemek, 10 mm Ø (11930)- 1 csomag

Valamint: olló, sima munkafelület, kombináltfogó, kúposfogó, ecset,  ezüst sodrony, arany színű szerelőpálca (kb. 4 cm hosszú), egy pár horgos fülbevaló alap- arany színű, fém óramutatók 
 

1.) Ecsettel vigyünk fel a szilikonos nyomóformába, a kiválasztott mintákba egy kevés metálport.
2.) Nyomjunk kevés arany színű FIMO Effect gyurmát a metálporos formákba. Konyhai késsel vagy gyurmavágó pengével vágjuk le a felesleget és nyomjuk simára a formák hátulját.
3.) Nyomjuk ki a formákat, majd nyomjunk beléjük méretre vágott szerelőpálcákat vízszintesen.
4.) Nyomtassuk ki a sablont az órának, majd ecsettel fedjük be az egész felületet FIMO Liquid folyékony gyurmával. A szemek elkészítéséhez a  FIMO Liquid gyurma helyett mi mozgó szemet választottunk.

5.) A kivágott formát helyezzük sütőtálcára, mágnessel vagy érmékkel fogassuk le őket, majd 20 perc alatt, 130 fokon égessük ki. 
6.) Kisütés után várjuk meg amíg kihűl a forma, majd ollóval vágjuk ki azt. Ezután langyos vízben óvatosan dörzsöljük le a forma hátuljáról a papírt, majd hagyjuk megszáradni.
7.) Az órának nyújtsunk ki fehér színű FIMO Soft gyurmát kb. 2 mm vastagságúra. Fél blokk arany színű FIMO Effect gyurmát nyújtsunk ki vékony csíkba. 
8.) Helyezzük a FIMO Liquid formát a kinyújtott fehér színű FIMO Soft gyurmára, s óvatosan nyomjuk rá. A forma köré helyezzük fel az aranyszínű gyurmacsíkot, majd a nyomóformával kinyomott ornamentet helyezzük mellé. Ezután az egészet vágjuk körbe gyurmavágó pengével, majd a keretet kenjük át arany színű metálporral.
9.) A kilapított fehér színű FIMO Soft gyurmából vágjunk ki egy centiméter átmérőjű köröket. Méretre vágott szerelőpálcát nyomjunk át a kivágott körön, valamint bele az óra alapjának a tetejébe. FIMO Liquid segítségével ragasszuk bele az órába a mutatókat. 
10.) Az órát, az oramenteket, valamint a szerelőpálcával átszúrt fehér köröket helyezzük sütőbe, 30 perc alatt, 110 fokon égessük ki.

11.) Miután kihűltek, a fehér körökre ragasszunk 10 mm-es mozgó szemet, a többi darabot pedig kenjük át FIMO fényes lakkal. Száradás után húzzuk fel a fülbevalókból, valamint az órából kilógó szerelőpálcára a mozgó szemes köröket, s helyezzünk a végükre horgos fülbevaló alapot, valamint akasszuk fel a nyakláncnak szánt sodronyra.

A nyakláncot díszíthetjük kerek, hosszúkás fém gyöngyökkel.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.