Hírlevél feliratkozás

Décopatch gyertyák

Vidám gyertyák nyári hangulatban

Megmutatjuk hogyan készíthetünk egyszerűen és gyorsan látványos és hangulatos gyertyákat  kertünkbe a nyári időszakra.

Az ötlet pdf innen tölthető le.

Hozzávalók:

gyertya (sima fehér, esetleg otthon is önthetünk tetszőleges formájút, méretűt-gyertyaöntéshez alapanyagokat itt talál), LED gyertyára is dolgozhatunk, décopatch papír, üvegkavics, tetszőlegesen választott szalag,  decoupage ragasztó, olló, alumínium vonalzó, ecset, papír törlőkendő, vizes pohár

Első lépésként vágjuk ki a gyertya méretére a décopatch papírt.

Az ecset segítségével vigyük fel a gyertyára a decoupage ragasztót, majd az ujjainkkal finoman próbáljuk elegyengetni. a végeket simítsuk le ecsettel. Ha tartósabbá szeretnénk tenni az alkotást, akkor kenjük be a décopatch papír felszínét is decoupage ragasztóval. Hagyjuk 5 percig száradni a ragasztót és utána a túllógó végeket óvatosan vágjuk le ollóval. Hasonlóképpen készítsük el a többi gyertyát is a választott décopatch papírokkal.

A választott üvegeket és a szalagokat készítsük elő. Lehetnek ezek befőttes üvegek vagy különféle dekor üvegek is. A szalagokból vágjunk le kb. 1 m-es darabokat és csavarjuk az üvegek szája köré, majd kössük meg. Helyezzük bele a gyertyákat az üvegekbe és szórjuk mellé az üvegkavicsokat. Az üvegeket ráhelyezhetjük egy tálcára, hogy ízléses kompozíciót alkossunk!

Jó munkát kívánunk hozzá!