Hírlevél feliratkozás

Dorado spirálos Swarovski karkötő

Elegáns, spirálos karkötő Swarovski gyöngyökből, amely tökéletes kiegészítő lehet mind hétköznapi, mind alkalmi viseletünkhöz. 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-11/0 méretű Miyuki japán gyöngy, metálos színben - 4 gramm
-5328 Swarovski kúpos gyöngy, 3 mm, Crystal Dorado 2x - 52 darab
-5328 Swarovski kúpos gyöngy, 6 mm, Crystal Dorado 2x - 27 darab
-T-kapocs, antik színű
-damil vagy fireline
-olló

Vágjunk le kb. 150 cm hosszúságú damilt, majd az egyik végétől kb. 30 cm-re a képen látható módon húzzunk fel egy kásagyöngyöt és vezessük vissza rajta a damilt.

A következő lépésekben a spirálminta megfűzését fogjuk bemutatni. Mivel az ábrák csak illusztrációk, így rajtuk nem a mintadarabhoz szükséges gyöngyök vannak ábrázolva, segítséget nyújtunk ezek beazonosításához:

A = 6 mm-es Crystal Dorado 2x kúpos gyöngy
B= metálos kásagyöngy
C = 3 mm-es Crystal Dorado 2x kúpos gyöngy
Húzzunk fel 1 darab 6 mm-es kúpost (A), majd 5 darab kását (B), majd 1 darab 3 mm-es kúpost (C), végül ismét 5 darab kását. Vezessük újra át a szálat a két darab 6 mm-es kúposon a képen látható módon.
Ismételjük meg az előző lépést - a két darab 6 mm-es kúpos mind a két oldalán lennie kell egy-egy gyöngysornak, mint a képen.
Fűzzünk fel a damilra 1 darab 6 mm-es kúpost, 5 darab kását, majd 1 darab 3 mm-es kúpost és ismét 5 darab kását. Ezután vezessük át a szálat a második 6 mm-es kúposon, valamint a legutóbbi, harmadik 6 mm-esen.
Vegyünk fel most 5 darab kását, 1 darab 3 mm-es kúpost, majd újabb 5 darab kását, s mint a másik oldalon, itt is vezessük át a legutóbbi két 6 mm-es kúposon. A nagy kúpos mind a két oldalán legyen gyöngysor.
Az előző két lépést ismételjük addig, amíg a karkötő eléri a kívánt hosszúságot.
A T-kapcsot a következőképpen tudjuk felrögzíteni: az utolsó 6 mm-es kúposon kilépve húzzunk fel a damilra 5 darab kásagyöngyöt, majd a kapocs egyik felét, majd ismét 5 darab kását. Vezessük körbe párszor a szálat, hogy megerősítsük, majd vezessük el a nagy méretű kúposokon keresztül, a felesleget pedig vágjuk le.
A másik oldalon távolítsuk el a zárógyöngyöt és rögzítsük a T-kapocs másik felét is, az előző lépésben leírtak szerint.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás innen tölthető le.

További ötleteink ITT érhetőek el.