Hírlevél feliratkozás

Dusty Rose fülbevaló szuperduó gyöngyből

Könnyed, stílusos fülbevaló a hétköznapokra. Kis kézügyesség, néhány szuperduó és kúpos gyöngy, illetve némi damil szükséges hozzá.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-matt színű szuperduó gyöngy, választott színben - 2 csomag
-5328 Swarovski kúpos gyöngy, 3 mm, tetszőleges színben - 1 csomag
-damil, 0,25 mm
-gyöngyfűző tű
-ezüst színű horgos fülbevaló alap - 1 pár 
-ezüst színű szimpla szerelőkarika 
-kúpos fogó 

Első lépésben vágjunk damilunkból kb. 50 cm hosszúságú darabot, s az egyik végétől kb. 5 cm-re kössünk csomót. Ezután fűzzünk fel a damilra 6 darab szuperduó gyöngyöt, majd öltsünk vissza a legelső gyöngybe.  
Ezután vezessük fel a szálat a szuperduó gyöngy felső furatába, majd húzzunk fel rá kettő darab szuperduó gyöngyöt. Öltsünk bele a következő, előző körben felfűzött szuperduó gyöngy felső furatába, majd ismét húzzunk fel két újabb gyöngyöt. Így haladjunk végig a körön, minden, első körben szereplő gyöngy közé öltsünk be két-két újabb szuperduót. Az utolsó gyöngyön is átérve vezessük fel a szálat a két közbenső szuperduóból az első gyöngy felső furatába, s húzzunk fel egy darab Swarovski kúpos gyöngyöt. Vezessük tovább a szálat a következő szuperduóba, majd ismét egy kúpos gyöngy következik. Haladjunk így végig a körön, minden szuperduó közé fűzve egy-egy kúpos gyöngyöt. Az utolsó gyöngy után vezessük el a szálat több gyöngyön, hogy az ne csússzon majd ki, a végét pedig vágjuk le. 

Ezután nyissunk szét egy darab szimpla szerelőkarikát és erősítsük fel a külső íven szereplő gyöngyök közé. Erősítsük rá az egyik fülbevaló alapot is.

Ugyanezzel a technikával készítsük el a fülbevaló párját.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.