Hírlevél feliratkozás

Bagoly medál üveglencsével

Napjainkban nagyon népszerűek a látványos, üveglencsés ékszerek. Az alapba a lencse alá ragaszthatunk szalvétából, papír zsebkendőből kivágott mintát, nyomtatott képet, de akár textilt is. Ötletünkben bemutatjuk, hogyan készíthetünk a legegyszerűbben magunknak ilyen egyedi, mutatós darabot.

Amire szükségünk lesz hozzá:

-választott mintájú medálalap
-medálhoz igazodó méretű üveglencse
-Hobbyművész PVAc ragasztó
-ecset
-szalvéta, papírzsebkendő, rizspapír, nyomtatott minta

Első lépésben vágjuk ki a választott mintát a szalvétából, papír zsebkendőből, rizspapírból, vagy nyomtatott lapról. Ecsetünk segítségével vigyünk fel PVAc ragasztót vékony rétegben a medálalapba - ügyeljünk rá, hogy egyenletesen terítsük el a ragasztót, az ne gyűljön sehol össze, illetve ne maradjon nagyobb felület üresen.
Ezután azonnal helyezzük bele a kivágott mintát az alapba, s óvatosan nyomkodjuk oda. Hagyjuk pár percet kötni a ragasztót.
Most a beragasztott mintát kenjük át nagyon vékony rétegben PVAc ragasztóval. Ügyeljünk rá, hogy egészen kevés ragasztót vegyünk fel ecsetünkkel, s több részletben kenjük át a felületet. Ha túl sokat viszünk fel belőle, átáztathatja a papírt / szalvétát, valamint a lencse behelyezése után kifolyhat az alól.
Helyezzük bele az alapba az üveglencsét, s nyomjuk rá!

Vegyük kezünkbe a medált és két hüvelykujjunkkal, erősebb nyomással préseljük ki az üveglencse alól a levegőbuborékokat. Hagyjuk 1-2 percig száradni, majd ismételjük meg az előző lépést - tegyünk így egészen addig, amíg az egyre szilárduló ragasztó, az alap és a lencse között nem marad levegőbuborék. Ezután hagyjuk száradni a medált addig, amíg az opálos PVAc ragasztó teljesen átlátszóra szárad.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.