Hírlevél feliratkozás

Fal tetoválás Fimo Soft gyurmából

Szavak, kifejezések, idézetek... a tipográfia sosem megy ki a divatból! Készítsünk most különleges, rusztikus hatású fali "tetoválást" a mellékelt sablon segítségével, Fimo gyurmából.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft gyurma, fehér, 57 g (8020-0) -9 darab
-Fimo Soft gyurma, fekete, 57 g (8020-9) - 5 darab
-Fimo akril nyújtórúd (8700 05)
-Fimo gyurmanyújtó gép (8713)
-Fimo felületmintázó - Fa (8744 05)
-Fimo csiszolókészlet (8700 08)
-Fimo fényes lakk (8703 01 BK)
-Hobbyművész akrilfesték, fehér, 40 ml (HB03404-001)

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés, ecset.

Egy betű elkészítéséhez először keverjünk össze 1 teljes blokk fehér színű Fimo gyurmát egy fél blokk fekete gyurmával. Először nyújtsuk ki a fehér színű gyurmát az akril rúddal, majd tekerjük át az 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó gépen. Tegyünk ugyanígy a fekete gyurmával, majd a fehér lapot helyezzük a feketére és együtt tekerjük át őket a gépen. Ezután hajtsuk félbe a lapot, tekerjük át újra a gépen, s ezt a lépést ismételjük addig amíg egy teljesen homogén, antracit színű gyurmalapot kapunk.
Helyezzük az előkészített gyurmalapot sütőpapírra, majd nedvesítsük be a Fa mintás felületmintázót kevés vízzel, s helyezzük rá a gyurmára. Az akril nyújtórúddal görgessünk végig a felületmintázón, hogy a gyurma felvegye a mintát. Ezután helyezzük arrébb a mintázót és ismételjük meg ezt a lépést, majd újra, egészen addig, amíg az egész gyurmalap mintás lesz. Amikor újabb felületre helyezzük a mintázót, ügyeljünk rá, hogy kicsit ráfedjen az előzőleg megmintázott részre, hogy ne legyen rés közöttük.

Nyomtassuk ki a mellékelt sablonokat (1. sablon; 2. sablon), majd kisollóval vágjuk ki a betűket. Válasszunk ki egy betűt, helyezzük a megmintázott gyurmalapra és óvatosan nyomjuk rá - ezáltal fog rajta maradni, nem igényel további rögzítést. Konyhai késsel vágjuk körbe a sablont, majd távolítsuk el a felesleges gyurmát. Ismételjük ezt meg az összes betűvel, a "P" és "S" betűkkel kétszer. A megmaradó gyurmát használjuk fel újra - egyszerűen gyúrjuk össze, majd simítsuk ki újra!

Következő lépésben égessük ki a betűket sütőben, 110 fokon, 20 perc alatt, majd hagyjuk őket kihűlni!

Fessük le a megszáradt betűket fehér akrilfestékkel, majd hagyjuk megszáradni.

Tipp: lakásához jobban illene más fajta minta, esetleg krokodilbőr vagy csipke? Válogasson további felületmintázóink közül.

Csiszolópapírral dörzsöljük le a fehér festék egy részét a gyurmabetűkről, hogy a fa mintázat szebben látható legyen. Ezután fényes lakkal kenjük le a betűk mind a két oldalát, majd kétoldalas ragasztóval rögzítsük fel őket a falra.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás innen tölthető le.
A sablonok innen tölthetőek le: 1-es és 2-es sablon.