Hírlevél feliratkozás

Farsangi álarcfestés

Amire szükségünk lesz hozzá:
-papírmasé álarc, szemtakaró
-papírmasé álarc, elegáns
-Hobbyművész alapozó gesso (HB00104)
-Hobbyművész metál akrilfesték, Élénk arany (HB03004-136)
-Hobbyművész metál akrilfesték, Halvány arany (HB03004-135)
-Hobbyművész Gyöngyház akrilfesték, Kék (HB03304-057)
-Hobbyművész csillámos akrilfesték, ezüst
-Hobbyművész csillámos akrilfesték, kék
-Csillámtoll, arany
-Csillámtoll, kék
-Hobbyművész PVAc ragasztó
-színes marabu tollak
-Swarovski ragasztható kristályok
-kerek szivacsecset 
-szintetikus ecset 
Első lépésben kenjük át a szemtakaró papírmasé álarcot a fehér színű gessóval egy rétegben, szintetikus ecsetünkkel. 

Várjuk meg amíg az alapozó teljesen megszárad, majd kerek szivacsecsettel a képen látható módon vigyük fel rá a halvány arany és a gyöngyházkék akrilfestékeket. Ahol a két szín találkozik, mossuk össze őket szivacsecsetünkkel, mielőtt megszáradnak.

Következő lépésben, miután az akrilfestékek teljesen megszáradtak, vegyük elő a kék színű csillámtollat és a képen látható módon húzzunk keretet a szemek köré, valamint négyzethálót a homlok és az orcák részére, illetve pöttyöket az orr részre. Várjuk meg amíg a csillámtoll teljesen megszárad.  

Miután a rácsvonalak is teljesen megszáradtak, ecsetünkkel vigyünk fel élénk arany színű metálos akrilfestéket a képen látható módon az egyes négyzetekbe. Mossuk ki ecsetünket, majd tegyünk ugyanígy a csillámos ezüst festékünkkel - vigyük fel az adott négyzetekbe, valamint a szemek köré. 
Hobbyművész PVAc ragasztóval erősítsünk fel az élénk arany színű négyzetekbe opálos fehér ragasztható kristályokat, valamint az álarc tetejére, a perem hátuljára világoskék és fehér színű marabu tollakat. Az álarc szélén futtassunk végig zsinórt, szalagot.
A másik papírmasé álarcot hasonlóképpen építsük fel - először kenjük le az alapot gessoval, majd a száradás utűn szivacsecsettel vigyük fel a az élénk arany és a gyöngyház kék akrilfestékeket, a széleknél mossuk is össze őket. Száradás után a képen látható módon vigyünk fel mintákat az arany színű csillámtollunkkal. A szem körüli részt töltsük ki a kék színű csillámos akrilfestékkel. 

Hobbyművész PVAc ragasztóval rögzítsünk fel ragasztható opálos fehér kristályokat, valamint világoskék és fehér színű marabu tollakat. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.