Hírlevél feliratkozás

Farsangi mécsestartók

Hozzávalók:
-Fimo Effect áttetsző kiégethető gyurma, tetszőleges szín, 2 blokk (8020-*)
-Fimo akril nyújtórúd (8700 05)
-Fimo felületmintázó - Barokk (8744 01)
-Metál fólia - arany (8780-11)
-Modellező szett (8711)
-Fimo fényes lakk (8704 01 BK)
-Fimo csiszoló készlet (8700 08)

Valamint: sima munkafelület, poharak a formázáshoz (egy darab 8 cm és egy darab 6 cm átmérőjű pohár, minimum 10-13 cm magas), konyhai kés, fénymásolópapír és olló, ecset a lakkozáshoz, sütőpapír, teamécses

A nagyobbik korona elkészítéséhez először nyúktsunk ki egy blokk Fimo áttetsző gyurmát Fimo nyújtórúd segítségével, majd tegyünk ugyanígy a másik blokkal. A két gyurmalapot fektessük egymás mellé úgy, hogy széleik fedjék egymást, majd hajtsuk ketté és lapítsuk ki hogy egy egybefüggő nagyobb gyurmalapot kapjunk. Addig ismételjük a folyamatot amíg egybefüggő és sima lesz a felület.

Fedjük le arany színű metálfóliával a gyurmalapot, majd ujjaink segítségével simítsuk rá. Ezután tekerjük át a lapot gyurmanyújtó gépen vagy akril nyújtórúddal görgessük át, s ezt ismételjük addig amíg el nem érjük a tetszőleges repesztett hatást.

Nyomtassuk ki és vágjuk ki a sablonjainkat, majd fektessük rá a gyurmalapra és konyhai késsel vágjuk ki. A megmaradó gyurmából formázzunk kis golyókat, amiket helyezzünk a korona csúcsaira és lapítsunk le.

Fektessük fel a gyurmalapot a poharunkra és ujjbegyeinkkel óvatosan lapogassuk rá. Ezután finoman simítsuk össze a kapcsolódásokat mind a korona csúcsai és a lelapított bogyók között, mind ott, ahol összeér a korona két oldala.

Sütőben 110 fokon 30 perc alatt égessük ki, majd ha kihűlt, konyhai kés segítségével óvatosan válasszuk le a pohárról a koronát.

Ha azt szeretnénk, hogy koronánk csúcsai kifelé hajoljanak, kés segítségével óvatosan válasszuk le azokat a pohárról, majd helyezzünk pl. ceruzát a csúcsok és az üveg közé, majd így hagyjuk kihűlni.

Helyezzünk a közepébe üveg mécsestartóba helyezett teamécsest.

Variációk felületmintázásra, fóliázásra:

Helyezzük rá a metálfóliát a gyurmalapra, óvatosan simítsuk rá, majd helyezzük rá a felületmintázót, s görgessük végig az akril nyújtórúdat rajta. Ezután óvatosan válasszuk le a felületmintázót, majd vágjuk ki a korona formát és a pohárra fektetve sütőben 110 fokon, 30 perc alatt égessük ki.

Miután kihűlt, válasszuk le a pohárról és finom csiszolóblokkal dörzsöljük át amíg szépen kirajzolódik a metálfóliával bevont minta.

Ennyi az egész, helyezzünk teamécsest a koronák közepébe és illesszük be őket a farsangi dekorációnkba!

A PDF alapú leírás letölthető innen.
A koronákhoz a sablon innen tölthető le.

Jó munkát kívánunk!