Hírlevél feliratkozás

Fenyőfák styopor medálból

A karácsony közeledtével mindenki szeretné ünnepi díszbe öltöztetni lakó- vagy munkahelyét. A most bemutatott kis díszt könnyen elkészíthetik az ovisok, iskolások és a felnőttek is. A végeredményt polcon, ablakpárkányon, íróasztalon helyezhetjük el.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók 1 fenyőfához:

    1-1-1 db különböző méretű styropor medál
    1 nagy és több kicsi fagyöngy
    vagy flitterek, esetleg Swarovski ragasztható gyöngyök
    akrilfestékek
    PVA ragasztó
    kis virágcserép

A styropor medált fessük le akrilfestékkel. A kisebbek egyszínűre festhetik, az ügyesebbek csillag alakban mintát festhetnek rá. Ha megszáradt a festék, ragasszuk össze a medálokat. A legnagyobb kerüljön alulra és a legkisebb felülre. Nem kell törekednünk a szabályosságra, mert a girbegurbán dülöngélő fenyőfa is bájos.

Színes fagyöngyökkel kidíszíthetjük a megfestett csillagok csúcsait a medálok élénél és nagy és kis gyöngyökből "csúcsdíszt" ragaszthatunk a tetejére. És hogy meg tudjon egyenese állni a fenyő, az aljára lábakat ragaszthatunk három kis gyöngyből.

Az egyszínűre festett fenyőfát csillagos flitterekkel díszíthetjük ki. A "csúcsdísz" ebben az esetben csak egy nagy fagyöngy, aminek furatába pont beleilleszthető egy nagy csillag. Kis cserépbe "ültetve" még kedvesebb lehet.

Jó munkát kívánunk hozzá!