Hírlevél feliratkozás

Üvegcímkék Fimo gyurmából

Gyorsan és könnyen elkészíthető, egyedi címkéket készíthetünk Fimo süthető gyurmából akár ajándékhoz, akár sütis dobozhoz, vagy fűszeres üvegekhez.  

Amire szükségi lesz hozzá:
-Fimo Soft és Effect gyurmák ízlés szerint (a mintadarab Fimo Soft Virágzás; 8020-21, valamint Fimo Effect Jégkristály; 8020-306 gyurmákból készült)
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo gyöngykészítő tűk
-szalagok ízlés szerint
-betű mintás szilikon pecsételők

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés

Konyhai késsel vágjunk le a jégkék gyurmából 4 csíkot, tenyerünkkel gyúrjuk meg, puhítsuk meg, majd a Fimo nyújtórúd segítségével készítsünk belőle kb. 2-3 mm vastagságú gyurmalapot.

A gyurmával sütőpapíron dolgozzunk, hogy ne kelljen majd megemelni amikor betesszük a sütőbe, elkerülve így, hogy sérüljön, eldeformálódjon.

Nyomtassuk ki a mellékelt sablonokat, vágjuk ki a nekünk tetszőt, majd helyezzük rá a kinyújtott gyurmalapra és konyhai késsel vágjuk körbe. A felesleges gyurmát távolítsuk el.
Gyöngytűvel készítsünk furatot a címkére, legalább fél cm távolságra a szélétől.

Most vegyük elő a betűs szilikon pecsételőinket és nyomdázzuk bele a kívánt szöveget a gyurmába.

Ezután helyezzük sütőbe a gyurmát és 110 fokon, 30 perc alatt égessük ki. Vegyük ki a sütőből őket és várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek - ekkor válik teljesen keménnyé a gyurma. Tetszés szerint dekorálhatjuk ezüst vagy arany színű metálporral a címkéket, majd fűzzünk át rajtuk szalagot, zsineget és rögzítsük az üveg szájára.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.

További ötletek>>>