Hírlevél feliratkozás

Betűk Fimo gyurmából a karácsonyi csomagoláshoz


Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, Karácsonyi piros (8020-2) - több darab, a betűk méretétől függően
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo fényes lakk
-olló
-szintetikus lapos ecset
-kétoldalas ragasztószalag
-nátronpapír a csomagoláshoz
-kockás szalag
-pékzsineg

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés, sütőpapír


Készítsük elő a gyurmanyújtó gépet és állítsuk 1-es fokozatra. Bontsuk fel a piros színű gyurmát, először tenyerünkben jól gyúrjuk át, puhítsuk meg, majd tekerjük át többször a gyurmanyújtó gépen. A kinyújtott gyurmát helyezzük sütőpapírra.


Nyomtassuk ki a mellékelt SABLONT, majd vágjuk ki a betűket. Készíthetünk más, nekünk tetsző stílusú sablont is. A stílus kiválasztásánál vegyük figyelembe a megajándékozott személy stílusát, személyiségét! 

A kivágott betűt fektessük rá a piros színű gyurmalapra és óvatosan dörzsöljük meg, hogy rátapadjon a gyurmára a papír. Ezután konyhai késsel vágjuk körbe a sablont, a felesleges gyurmát pedig távolítsuk el, majd húzzuk le a sablont a betűről. A megmaradt gyurmát gyúrjuk újra át, tekerjük át a gyurmanyújtó gépen, majd készítsünk újabb betűket!


Minden betűt helyezzünk sütőpapírra, majd tegyük be őket a sütőbe és égessük ki 30 perc alatt, 110 fokon. Hagyjuk kihűlni a betűket, majd kenjük le őket a fényes lakkal, s hagyjuk megszáradni. 

Nátronpapírba csomagoljuk be az ajándékokat, kössük át őket kockás szalaggal, pékzsinórral. Kétoldalas ragasztószalaggal rögzítsük rá a gyurmabetűket!


Jó munkát és karácsonyi készülődést kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN >>

További ötleteink elérhetőek ITT >>