Hírlevél feliratkozás

Hangulatvilágítás Fimo süthető gyurmából

A közelgő ünnepekre szívesen díszítjük fel otthonunkat, adunk extra hangulatvilágítást a dekorációhoz. Különleges, süthető gyurmából készített labdafüzért készíthetünk ajtófélfára, tükörre, vagy akár a karácsonyfára.

Ezekre lesz hozzá szükségünk:
-Fimo Soft, fehér, 57 g (8020-0) -2 darab
-Fimo Soft, fekete, 57 g (8020-9) -2 darab
-Fimo gyurmanyomó pisztoly (8700-07) - 1 darab
-Fimo gyurmavágó pengék
-kúpos fogó
-fényfüzér

Valamint: sima munkafelület, alufólia

Első lépésben tépjünk le 5 cm széles csíkokat az alufólia tekercsből, ezekből fogjuk elkészíteni a labdákhoz szükséges alapot. Két csík fólia szükséges egy kisebb méretű labdához, a nagyobbakhoz 7-8 darab. Ügyeljünk rá, hogy ne nyomjuk túlságosan össze a fóliát labdakészítés közben!
Először a fehér labdákat fogjuk elkészíteni. Konyhai késsel vágjunk le három csíkot a fehér színű gyurmából, tenyerünkben gyúrjuk át, puhítsuk meg.
A legegyszerűbben a Fimo gyurmanyomó pisztollyal tudunk egyenletes csíkokat készíteni. Csavarjuk le a gyurmanyomó tetejét és helyezzük bele azt a mintázó tárcsát, amiben hét lyuk van.
Sodorjunk hurka alakot a megpuhított fehér gyurmából majd töltsük be a pisztolyba. Ügyeljünk rá, hogy mindig maximum a gyurmanyomó 2/3-ig töltsük a gyurmát.
Ezután tekerjük a gyurmanyomó pisztolyt és készítsük el a gyurmacsíkokat. A végén gyurmavágó pengével tudjuk szépen leválasztani a csíkokat a pisztolyról.
Minden alumínium labda köré tekerjünk gyurmacsíkokat a képen látható módon. Ezután helyezzük a labdákat előmelegített elektromos sütőbe 110 fokra és 20-25 perc alatt égessük ki őket.
Várjuk meg amíg a gyurma teljesen kihűl, majd kúpos fogó segítségével óvatosan húzzuk ki a fóliát a labdák belsejéből.

Utolsó lépésben erősítsük fel a füzérre a gömböket, minden izzóra egyet. Ehhez használjunk vékony ékszerdrótot a képen látható módon.

Ugyanígy tudunk készíteni fekete, vagy bármilyen más, tetszőeleges színű gyurmából labdákat. Az ünnepek közeledtével tudjuk ajánlani a Fimo Effect gyönyörű metálos, csillogós színekben játszó árnyalatait is.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás innen tölthető le.

További ötletek>>>