Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi asztali dekor Fimo süthető gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:

-Fimo Soft, 57 g, fehér - 1 darab
-Fimo Soft, 57 g, karácsonyi piros - 1 darab
-Fimo metálpor, arany színű - 1 darab
-Fimo akril gyurmanyújtó rúd
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo felületmintázó - Zene/Kézírás
-fém formaszaggatók

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés, sütőpapír, alufólia / konyhai papírtörlő guriga

Első lépésben 3 csík Fimo Soft karácsonyi piros gyurmát gyúrjunk össze golyóvá és akril gyurmanyújtó rúddal lapítsuk le és nyújtsunk belőle 2-3 mm vastagságú gyurmalapot.
Enyhén vizezzük be a Zene sítlusú felületmintázót és helyezzük rá mintával lefelé a gyurmalapra. Kezünkkel enyhén nyomjuk rá a mintázót, majd az akril nyújtó rudat néhányszor, enyhe nyomást gyakorolva rá görgessük végig a felületén. Óvatosan válasszuk le a felületmintázót a gyurmáról.
Csillag vagy szívecske alakú formaszaggatókkal vágjunk ki a felületmintázott gyurmából motívumokat. A maradék gyurmát gyújuk össze, nyújtsuk ki és vágjunk ki újabb mintákat.
Öntsünk ki kevés arany színű metálport a munkafelületre, vegyünk fel belőle ujjbegyünkkel és óvatosan vigyük fel a kivágott gyurmamotívumokra. 
A "fa" elkészítéséhez fél blokk fehér színű gyurmából formázzunk golyót, majd kúp formát.
A "fa" dekorálásához fél csík karácsonyi piros gyurmából készítsünk vékony hurkát és tekerjük körbe spirálban a "fán". Ezután készítsünk még egy hurkát, vágjuk fel pici darabokra, ezekből formázzunk apró golyókat, amiket illesszünk fel díszként a "fára".
A szalvétagyűrűk elkészítéséhez vágjunk le négy csík fehér színű Fimo Soft gyurmát, gyúrjunk belőle golyót és nyújtsuk ki, akárcsak a piros színűt az előző lépésben. Ha ezzel megvagyunk, vágjunk ki belőle egy kb. 14x3 cm-es csíkot, aminek a két végét a rugalmas vágópengével kerekítsük le.
Fektessük fel őket egy üres alufólia- vagy konyhai papírtörlő gurigára.
Vágjunk le egy negyed csík piros és egy negyed csík fehér gyurmát majd formázzunk belőlük vékony hurkát.
Helyezzük egymás mellé a két hurkát és sodorjuk őket össze a képen látható módon.
Gyurmavágó pengével vágjunk le az összecsavart csíkból 3-5 cm hosszúságú darabokat, majd formázzunk belőlük cukorbotot.

Illesszük fel őket a szalvétagyűrűkre, majd helyezzük őket sütőbe 30 percig, 110 oC-on.

Jó munkát kívánunk és kellemes karácsonyi készülődést!

A PDF alapú leírás letölthető innen.