Hírlevél feliratkozás

Őszi faleveles dekoráció Fimo süthető gyurmákból

Beköszöntött az ősz! A természetben megtett séták alkalmával megcsodálhatjuk a sárga-barna-vörös-réz árnyalatokba öltöző természetet, átélhetjük minden hangulatát - csempésszük be ezt otthonunkba is! A lenti ötlet segítségével egyszerűen, pár lépésben készíthetünk gyönyörű őszi faleveles dekorációt.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma - Cseresznyepiros (8020-26)
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma - Napsárga (8020-16)
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo modellező eszközök - műanyag
-Fimo gyöngykészítő roller
-Fimo gyöngytű
-Fimo gyurmavágó pengék
-olló
-tű
-damil


Első lépésben bontsuk ki mind a cseresznyepiros, mind a napsárga gyurmáinkat, tenyerünkben külön külön puhítsuk meg, gyúrjuk át őket, majd mind a kettőből készítsünk az akril nyújtórúd segítségével gyurmalapot.

Ezután mind a két lapot tekerjük át néhányszor 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó gépen, hogy ugyanolyan vastagságúak legyenek.


A színátmenetes hatás eléréséhez készítsünk háromszöget mind a két gyurmalapunkból, majd a képen látható módon illesszük szorosan össze őket! Párszor görgessük át rajta az akril nyújtórudat, hogy a két gyurmalap összetapadjon. 


Következő lépésben a fotón látható módon hajtsuk félbe a gyurmalapot úgy, hogy mindkét színt a vele megegyezőre hajtsuk rá, tehát sárgát a sárgára, pirosat a pirosra.

A félbehajtott gyurmalapot tekerjük át az 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó gépen, hajtással előre.


Az előzőhöz hasonlóan hajtsuk ismét félbe a gyurmalapot, majd újra tekerjük át a gépen, hajtással előre, majd ezt ismételjük addig, amíg a képen látható módon szép átmenetet kapunk a pirosból a sárga színbe.
Formaszaggatóval vagy kartonra rajzolt sablon segítségével vágjunk ki levél formát az elkészült, színátmenetes gyurmából. 

Hegyes modellező eszközünk segítségével rajzoljuk meg a levél erezetét, gyöngytűvel pedig készítsünk furatot a tetejébe, legalább 4-5 mm távolságra a gyurma szélétől - ennek segítségével fogjuk tudni fellógatni a későbbiekben.

A fent leírtak szerint készítsünk több levelet, akár más színkombinációkban is - például sárga-zöld átmenettel, vagy sárga-barnával.

A gyöngyök elkészítéséhez 3 sáv napsárga színű Fimo Soft gyurmából készítsünk a képen láthatóhoz hasonló hurkát, aminek az átmérője legyen kb. annyi, mint a gyöngykészítő rollerhez tartozó adagológyűrű. Toljuk bele a gyurmát a gyűrűbe és a penge segítségével vágjuk le a felesleget. 

Az elkészült Fimo gyurmadarabokat vegyük ki az adagológyűrűből és helyezzük őket a képen látható módon a gyöngykészítő rollerbe. 

Csukjuk le a roller tetejét és görgessük az alsó és a felső részét a két ellenkező irányba addig, amíg ki nem alakulnak a megfelelő formák.

Ezután szúrjuk át a kis formákon a gyöngytűket - készítsünk belőlük annyit, amennyi szükséges az elkészült levelekhez.

Ha minden készen van, tegyük előmelegített sütőbe a gyöngyöket a levelekkel együtt és 110 fokon, 30 perc alatt égessük ki. Várjuk meg amíg kihűlnek, majd damil segítségével függesszük fel őket.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen >>