Hírlevél feliratkozás

Színes kaspók Fimo süthető gyurmából


Megérkezett a tavasz! Készítsünk egyedi, kézzel díszített kaspókat, cserepeket otthonunkba, kertünkbe, virágainkkal harmonizáló színben.


Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, fehér (8020-0)
-Fimo Soft 57 g gyurma, barnás szürke (8020-87)
-Fimo Effect 57 g gyurma, vanília (8020-105)
-Fimo Effect 57 g gyurma, menta (8020-505)
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo gyurmanyújtó akril rúd
-Fimo arany színű metállap
-virágcserép
-formaszaggató - háromszög vagy rombusz alakú

Valamint: sima munkafelület, vonalzó

Első lépésben 2-es fokozatra állított gyurmanyújtó géppel készítsünk gyurmalapokat egy-egy teljes blokk barnás szürke, vanília és menta színű gyurmából.


A menta színű gyurmalapra rajzoljunk hosszúban egymástól 2 cm-re lévő vonalakat. A legalsó vonalat jelöljük be 3 centiméterenként, majd tegyünk ugyanígy a legfelső vonalall. Az első jelzés 1,5 cm-re legyen a gyurmalap bal szélétől. Kössük össze a képen látható módon a jelöléseket, majd gyurmavágó pengével vágjunk ki azonos méretű háromszögeket. Helyettesítésként kivághatjuk a háromszögeket formaszaggatóval is - ha rombusz alakút választottunk, vágjuk két egyelőre része a kivágott formát. 


Tetszés szerint használhatunk metállapot is - fektessük rá azt a kinyújtott gyurmalapra majd finom, szintetikus ecsettel óvatosan dörzsöljük bele a gyurmába. Ha repedezett felületet akarunk létrehozni, akril nyújtórúddal görgessünk végig a felületen, hogy a nyújtórúd megtörje az egységes felületet. A kivágott kis háromszögeket simítsuk fel a képen látható módon a cserép pereméhez, majd haladjunk lefelé a következő sorokkal. 


Ha tetszés szerint ráhelyeztük a cserépre a háromszögeket, a maradék részt befedhetjük egy kinyújtott, fehér színű gyurmalappal. 


Gyurmavágó késsel távolítsuk el a cserép alján túllógó gyurmát, majd helyezzük művünket előmelegített sütőbe és égessük ki 30 perc alatt, 110 fokon. Ezután hagyjuk kihűlni kaspónkat.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN >>

További ötleteink elérhetőek ITT >>